Κόσμος

Επεισόδια στη Ρώμη σε διαδήλωση κατά της εργασιακής μεταρρύθμισης

romi-epeisodia

Τρεις διαδηλωτές τραυματίσθηκαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία σήμερα το απόγευμα, σε μικρή απόσταση από το κτίριο της Γερουσίας στην Ρώμη, όπου εντός της σημερινής ημέρας αναμένεται να γίνει η ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων που έχει καταθέσει η κυβέρνηση Ρέντσι.
Στην κινητοποίηση πήραν μέρος άνεργοι, φοιτητές, εποχικοί εργαζόμενοι και μέλη συνδικάτων βάσης. Πολλοί μαθητές λυκείων της Ρώμης που τελούν υπό κατάληψη, προχώρησαν σε ρίψη αυγών κατά των αστυνομικών.
Η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι έχει συνδέσει την τελική έγκριση της εργασιακής μεταρρύθμισης με ψήφο εμπιστοσύνης, δεδομένου ότι στην γερουσία η συμπολίτευση δεν διαθέτει ευρεία πλειοψηφία: κατά την τελευταία ψήφο εμπιστοσύνης είχε εξασφαλίσει 165 ψήφους σε σύνολο 320 γερουσιαστών.
«Το μέτρο αυτό βελτιώθηκε σημαντικά τόσο από την βουλή όσο και από την γερουσία», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός εργασίας Τζουλιάνο Πολέτι. «Ζούμε μια βαθύτατη κρίση, είναι αδιάψευστο, και η εργασία είναι ένας βασικός τομέας που χρήζει άμεσων παρεμβάσεων», συμπλήρωσε ο Πολέτι.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το