Ελλάδα

Επεισόδια παρά τα δρακόντεια μέτρα στη Θεσσαλονίκη

θεσνικη1

Πάνω από 10.000 άτομα, σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας, συμμετείχαν στις τρεις μαζικές συγκεντρώσεις και πορείες που έγιναν στη Θεσσαλονίκη για την 41η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Μαζικότερη ήταν η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, του Εργατικού Κέντρου, της ΕΔΟΘ, φοιτητικών συλλόγων και αντιρατσιστικών οργανώσεων. Με αφετηρία το Πολυτεχνείο οι συγκεντρωμένοι κινήθηκαν μέσω των κεντρικών δρόμων και επέστρεψαν στο χώρο του πανεπιστημίου.

Ανάλογη συγκέντρωση έγινε από το ΠΑΜΕ, την ΚΝΕ και τον Σύνδεσμο Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974, στο Πολυτεχνείο, ενώ η πορεία που ακολούθησε κατέληξε στο άγαλμα του Βενιζέλου, στην πλατεία Αριστοτέλους.

Μερικές εκατοντάδες αντιεξουσιαστές που είχαν συγκεντρωθεί στην Καμάρα, μπήκαν στην κορυφή της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ και κινούνταν μαζί της.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας είχαν… κυκλώσει το κέντρο της Θεσσαλονίκης και η παρουσία τους ενόχλησε τους συγκεντρωμένους, με αποτέλεσμα η μεγάλη πορεία του ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει για αρκετή ώρα στην οδό Τσιμισκή, στη διασταύρωση με την Παύλου Μελά και να ακολουθήσουν διαπραγματεύσεις με τον επικεφαλής της αστυνομίας.

θεσνικη2

Οι διαδηλωτές ζητούσαν να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου, όπως έλεγαν, να συνεχίσουν την ειρηνική διαμαρτυρία τους. Ακολούθησε μικροένταση και η αστυνομία έκανε χρήση καπνογόνων κρότου λάμψης, και δακρυγόνων.

Στη συνέχεια και όταν η πορεία έφτασε στο ύψος του αμερικανικού προξενείου, μικρή μερίδα αντιεξουσιαστών αποσπάστηκαν και πέταξαν πέτρες σε βιτρίνα καταστήματος, ενώ έκαψαν μία αμερικάνικη σημαία και πυρπόλησαν δύο κάδους απορριμμάτων.

Κλούβες της αστυνομίας απέκλεισαν το οικοδομικό τετράγωνο, όπου βρίσκονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στην περιοχή των δικαστηρίων, για την αποφυγή επεισοδίων.

Μπλόκο με κλούβες έστησε η αστυνομία και γύρω από το Α.Π.Θ., προκειμένου να αποτρέψουν την πρόσβαση διαδηλωτών και νεαρών που θα ήθελαν να οχυρωθούν μέσα στους χώρους του πανεπιστημίου.

Γραφείο «Εθνους» Θεσσαλονίκης

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το