Τοπικά

Επισκευάζονται οι ζημιές σε τμήμα της παραλίας Αγριάς

Στην επισκευή των ζημιών του ανατολικού τμήματος της κεντρικής παραλίας Αγριάς, θα προχωρήσει ο Οργανισμός Λιμένος, με 18.880 ευρώ.
Συγκεκριμένα θα γίνει η επισκευή των βλαβών του κρηπιδώματος και της πλακόστρωσης της παραλίας της Αγριάς, στο μέτωπο μπροστά από το «Πορφυρογένειο» μέχρι και την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Οι ζημιές προκλήθηκαν, κατά κύριο λόγο, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα όπως ισχυροί Νότιοι – Νοτιοανατολικοί άνεμοι και κυματισμός σε συνδυασμό με πλημμυρικά φαινόμενα από έντονη βροχόπτωση, με κορύφωση την 14η και 22η Δεκεμβρίου του 2019.

Ειδικά οι αστοχίες του κρηπιδώματος επικεντρώνονται από το καφέ «daleste» (οδός Παπαποστόλου) μέχρι το καφέ «Διατηρητέον» (στο οικοδομικό τετράγωνο πριν την εκκλησία). Η συγκεκριμένη περιοχή που δεν έχει παραλία με άμμο και χαλίκια δεν έχει και ογκόλιθο προστασίας, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα ανάλογα τμήματα του κρηπιδώματος.
Η επισκευή περιλαμβάνει την αποκατάσταση των μικρών και μεγάλων υποσκαφών και των λιθοδομών του κρηπιδώματος με τρόπο που θα διασφαλίζει και τη μελλοντική αποφυγή αστοχιών.

Επίσης περιλαμβάνει την αποκατάσταση του πλακόστρωτου, καθώς και την ενίσχυση του μικρού μόλου (σκάλας) μπροστά στο καφέ «Διατηρητέον» στην κεφαλή του οποίου (στο αριστερό τμήμα) διαπιστώθηκε υποσκαφή. Θα υπάρξει καθαίρεση της εναπομείνασας ρηγματωμένης πλάκας σκυροδέματος μέχρι την αποκάλυψη των υποσκαφών και καθαρισμός. Μεταφορά και απόθεση των προϊόντων καθαίρεσης και καθαρισμού (συμπεριλαμβάνονται και τα μεγάλα τμήματα σκυροδέματος που έχουν ήδη πέσει στη θάλασσα). Θα γίνει επίσης επισκευή της πλακόστρωσης όπου απαιτείται στα διάσπαρτα σημεία και επισκευή της υποσκαφής κεφαλής του μόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το