Ελλάδα

Επισκεπτήριο και μηνύματα συμπαράστασης για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς

Τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται για 36η ημέρα στις φυλακές Αδριανούπολης επισκέφθηκαν για πέμπτη φορά το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής οι γονείς τους.
Οι γονείς των Μητρετώδη και Κούκλατζη έφτασαν στις φυλακές περίπου στη 13.00, ενώ νωρίτερα είχαν συνάντηση στο ελληνικό προξενείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση, στους γονείς των δύο παιδιών επετράπη αυτή τη φορά να δουν τα παιδιά τους χωρίς να παρεμβάλλεται το γυάλινο διαχωριστικό, ενώ το Γενικό Επιτελείο Στρατού, έχει προωθήσει πλέγμα συμβολικών δράσεων για τους δυο στρατιωτικούς με το σύνθημα «Είστε μαζί μας» που αναγράφεται σε λέσχες και σε κυλικεία των σχηματισμών και των μονάδων.

Μήνυμα για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς έστειλε και ο πρωθυπουργός, ο οποίος σε συνέντευξή του (εφημερίδα Documento) αναφέρει πως είναι απαίτηση όλων των Ελλήνων η άμεση απελευθέρωσή τους και δηλώνει: «Άγγελε και Δημήτρη όλοι οι Έλληνες απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας».
Τηλεφωνική επικοινωνία με τους γονείς των δύο κρατούμενων Ελλήνων στρατιωτικών, με αφορμή την επίσκεψή τους στις φυλακές Αδριανούπολης, είχε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Φώτης Κουβέλης.
Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε στους γονείς τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για την αποφυλάκιση και ταχύτερη επιστροφή των δύο στρατιωτικών στην Ελλάδα.
Παράλληλα τους ζήτησε να μεταφέρουν τις προσωπικές του ευχές στους δύο κρατούμενους ενόψει του Πάσχα.

Κουράγιο και δύναμη στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές της Αδριανούπολης εύχεται ο Βασίλης Κικίλιας με ανάρτησή του στο τουίτερ. «Μεγάλη Παρασκευή και οι δύο στρατιωτικοί μας φυλακισμένοι των Τούρκων στην Αδριανούπολη για 36η μέρα. Κουράγιο και δύναμη στα παιδιά μας και τις οικογένειές τους» τονίζει ο τομεάρχης ‘Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το