Τοπικά

Επίσκεψη Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στην ΔΕΥΑΜΒ

Τα κεντρικά γραφεία και την τεχνική υπηρεσία της ΔΕΥΑΜΒ επισκέφθηκαν σήμερα οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας, Αλ. Μεϊκόπουλος και Κ. Παπανάτσιου, προκειμένου να ενημερώσουν τους εργαζόμενους σχετικά με την επικείμενη ψήφιση του νομοσχεδίου για τη διαχείριση του νερού.

Οι Βουλευτές αρχικά συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ κ. Τόρη, ο οποίος επεσήμανε τον προβληματισμό του και την αντίθεση του σε οποιαδήποτε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του δημόσιου αγαθού νερού.

Στις συναντήσεις με τους εργαζόμενους οι Βουλευτές τόνισαν πως με το νομοσχέδιο αυτό οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης-Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) περνούν στον έλεγχο μιας νέας Ανεξάρτητης Αρχής, της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ). Έτσι θα χάσουν τον κοινωνικό τους ρόλο στη διαχείριση του νερού, το οποίο ως δημόσιο αγαθό οφείλουμε ως πολιτεία να παρέχουμε καθολικά, με ποιότητα και σε τιμή προσιτή για τους πολίτες. Με τις παραπάνω ενέργειες η Κυβέρνηση της ΝΔ ανοίγει το δρόμο στους ιδιώτες, γεγονός που θα οδηγήσει σε μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια και σε σοβαρή επιβάρυνση των πολιτών, των αγροτών και των επιχειρήσεων.

Τέλος, οι Βουλευτές σημείωσαν πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα δώσει μάχη στη Βουλή για να μην ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο, ενώ σε περίπτωση που ψηφιστεί ως επόμενη κυβέρνηση θα το καταργήσει.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το