Τοπικά

Επίσκεψη του υποψήφιου ευρωβουλευτή Πάρη Μουτσινά στις Βρυξέλλες

Την προηγούμενη εβδομάδα ο υπ. ευρωβουλευτής κ Πάρις Μουτσινάς, προσκεκλημένος του ευρωβουλευτή κ. Χρυσόγονου και του αντιπροέδρου του ευρωκοινοβουλίου κ Fabio Massimo Castaldo επισκέφτηκε τις Βρυξέλλες και είχε συνάντηση με στελέχη του ευρωκοινοβουλίου και της Κομισιόν. Την πρώτη ημέρα το πρωί ενημερώθηκε για τη λειτουργία του κοινοβουλίου από στελέχη του σημαντικού αυτού ευρωπαϊκού θεσμού, για την πολιτική διαδρομή της ενωμένης Ευρώπης, τα προβλήματα, τις δυνατότητες και τους κινδύνους ,καθώς και τις προσπάθειες που γίνονται για να ξεπερασθούν νοσηρά φαινόμενα ,ισχυρά συμφέροντα και αγκυλώσεις..

Την δεύτερη ημέρα είχε συνάντηση και ανταλλαγή απόψεων με τον αντιπρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου κυρίου Fabio Massimo Castaldo παρουσία του ευρωβουλευτή Κώστα Χρυσόγονου και συζήτησαν πέραν των άλλων για το μανιφέστο των πέντε συνεργαζόμενων ευρωπαϊκών κομμάτων, στα οποία συμμετέχει το ΑΚΚΕΛ και το « κίνημα πέντε αστέρων», το οποίο έχει τον ηγετικό ρόλο στη συνεργασία. Ο κύριος Castaldo αναφέρθηκε διεξοδικά στους άξονες του μανιφέστου και είπε «πιστεύουμε στον πολιτικό και θεσμικό ρόλο της Ευρώπης, δεν θέλουμε τη διάλυση της, τουναντίον επιδιώκουμε την βαθιά μεταρρύθμιση των ευρωπαϊκών Θεσμών με στόχο ένα ισχυρό κοινοβούλιο και την αναβάθμιση της δημοκρατικής λειτουργίας της, στην οποία θα έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες (εφαρμογή της άμεσης ηλεκτρονικής Δημοκρατίας e-Democracy). Πιστεύουμε, συνέχισε, ότι η Ευρώπη πρέπει να είναι ειλικρινής και αδυσώπητη κατά της διαφθοράς και του διακρατικού οργανωμένου εγκλήματος ,να είναι δίκαιη με προστασία της πραγματικής οικονομίας και τη μείωση της αυθαιρεσίας των χρηματαγορών. Θέλουμε και θα οργανώσουμε μία Ευρώπη που θα προστατεύει τα τοπικά προϊόντα και τις εθνικές αριστείες, ειδικά στον τομέα της αγροδιατροφής, την υγεία των πολιτών, την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον. Πρέπει να βαθύνουμε την Ευρωπαϊκή συνεργασία με προστασία και διατήρηση των εθνικών ταυτοτήτων χωρίς διακρίσεις, γιατί θέλουμε μία Ευρώπη της αλληλεγγύης, της προστασίας των πολιτών και τη δημιουργία του νέου ευρωσχεδίου, για την εγγύηση της ειρήνης στην περιοχή, τη βελτίωση των μεταναστευτικών ροών και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Τέλος θέλουμε να κτίσουμε την Ευρώπη του μέλλοντος που θα προωθεί προγράμματα για τους νέους όλων των χωρών, για να έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν το μέλλον τους».

Στο πλαίσιο αυτό συμφώνησαν οι κκ. Χρυσόγονος και Μουτσινάς οι οποίοι έδωσαν συγκεκριμένα παραδείγματα για την ανάγκη δημιουργίας μιας Ευρώπης που θα είναι κοντά στους πολίτες ,και θα αναπτύσσεται ισόρροπα προς όφελος όλων των χωρών.
Τέλος ο κ. Μουτσινάς επισκέφθηκε την Κομισιόν και συγκεκριμένα την Διεύθυνση αγροτικής ανάπτυξης και ενημερώθηκε για το καινούργιο πρόγραμμα που αφορά την Γεωργία ακριβείας (precision agriculture). Είναι ένα πρόγραμμα που ανοίγει δρόμους για το μέλλον της Αγροτικής παραγωγής και της σύγχρονης Γεωργίας, η οποία θα μπορεί με τον έλεγχο των εισροών, να δημιουργεί ποιοτικότερο προϊόν με το ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Είναι ένα πρόγραμμα που πρέπει να υλοποιήσουμε με την αναδιάρθρωση και αποκέντρωση του ΥΠΑΑΤ, την πρόσληψη ειδικών Γεωπόνων και άλλων επιστημόνων ,ώστε να μην χάσουμε το τρένο της ψηφιακής εποχής όπως χάσαμε την μεταβιομηχανική επανάσταση στην γεωργία. Το πρόγραμμα αυτό πρέπει να το αναλάβει το ΥΠΑΑΤ και όχι το Υπ. Ψηφιακής και Διαστημικής πολιτικής ,ούτε η ιδιωτική εταιρεία «Γαία επιχειρείν».

Στο διάστημα της παραμονής του στην Ευρώπη και σε όλες τις συναντήσεις , τις επαφές και τις συζητήσεις, ο κ. Μουτσινάς αποκόμισε την πεποίθηση, ότι η Ελλάδα δεν είναι πάντα παρούσα στην διεκδίκηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και την προάσπιση των ελληνικών συμφερόντων. Έχουμε χρέος να αναβαθμίσουμε την εξωστρέφεια και την αξιοπιστία της Ελλάδας στην Ευρώπη και το ΑΚΚΕΛ θα αγωνισθεί γι’ αυτό, όπως ακριβώς έκανε με τις παρεμβάσεις του τα προηγούμενα χρόνια, ώστε να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη της χώρας απέναντι στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το