Τοπικά

Επίσκεψη του ΚΔΑΠμεΑ Ν.Ιωνίας στην ΕΡΤ Βόλου

Mε αφορμή την παγκόσμια ημέρα Ραδιοφώνου που έχει καθιερωθεί στις 13/2, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ Νέας Ιωνίας  είχε την ευκαιρία να φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του τοπικού Ραδιοφωνικού Σταθμού ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ .
Μία μικρή ομάδα παιδιών με ιδιαίτερη αγάπη για την μουσική και το τραγούδι παρευρέθηκαν στον ραδιοφωνικό σταθμό και φορώντας τα επαγγελματικά ακουστικά μίλησαν στο μικρόφωνο και άκουσαν τα αγαπημένα τους τραγούδια. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:
“Είχαμε την δυνατότητα να δούμε τον χώρο εργασίας αλλά και να ενημερωθούμε για το αντικείμενο ενασχόλησης ενός επαγγελματία δημοσιογράφου καθώς και για το ειδησεογραφικό, μουσικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα που μεταδίδει μέχρι και σήμερα με επιτυχία ο ραδιοφωνικός σταθμός της ΕΡΤ Βόλου.
Η κα. Βίκυ Καποτά με χαρά μας ξενάγησε στους χώρους του σταθμού, μας σύστησε στο λοιπό προσωπικό και μας πληροφόρησε για την ιστορία και την χρονολογία ίδρυσης του σταθμού που διατηρείται από το 1948. Θαυμάσαμε παλαιότερες ραδιοφωνικές συσκευές κατανοώντας την τάχιστη εξέλιξη της ραδιοφωνίας ώς μέσο επικοινωνίας, ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.
Η μουσική βοηθά στην βελτίωση της αναπνοής και αρτηριακής πίεσης, παρέχει παρηγορητική στήριξη σε ασθενείς με χρόνιες νόσους, βελτιώνει την αυτοπεποίθηση και διάθεση, ενισχύει την επικοινωνία και μειώνει τις φοβίες και τα αγχογόνα ερεθίσματα.

Στις μέρες μας θεωρείται πολύ σημαντική η συμβολή της μουσικής αγωγής στα προγράμματα αποκατάστασης ατόμων με ειδικές ανάγκες. Η μουσική στην μουσικοθεραπεία χρησιμοποιείται ώς μέσο επικοινωνίας, έκφρασης και δημιουργικότητας, προσφέροντας στα άτομα που έχουν περιορισμένες δυνατότητες λεκτικής επικοινωνίας έναν εναλλακτικό τρόπο επικοινωνίας και έκφρασης.

Έρευνες που έγιναν έδειξαν ότι η μουσικοθεραπεία έχει πολλά ευεργετικά αποτελέσματα σε παιδιά με νοητική καθυστέρηση, εγκεφαλική παράλυση, αισθητηριακές αναπηρίες, διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή και προβλήματα συμπεριφοράς.
Μέσω της παρούσας ανακοίνωσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κα. Βίκυ Καποτά και όλο το προσωπικό του Ραδιοφωνικού Σταθμού της ΕΡΤ Βόλου για την αποδοχή αιτήματος επίσκεψης στον χώρο και την δυνατότητα περιήγησης και ενημέρωσης για τον σταθμό”.

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-μεΑ) Ν. Ιωνίας του Δήμου Βόλου, αποτελεί δράση συγχρηματοδοτούμενη από την Ε.Ε και την Ελλάδα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-2027 και τελικό ανάδοχο την Ε.Ε.Τ.Α.Α.
Το ΚΔΑΠμεΑ Νέας Ιωνίας προσφέρει τμήματα δημιουργικής απασχόλησης σε άτομα με διαγνωσμένη αναπηρία ηλικίας 6 ετών και άνω. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 24210 60802.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Πολλά χρόνια μπροστά, η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου!

Πέτυχε ήδη φέτος, αντί για το 2030, τον στόχο της Ε.Ε. για μείωση της ενέργειας…

14 Φεβρουαρίου 2024

Ρόμπι Γουίλιαμς: Άβολα γενέθλια για τον σταρ – Του έβαλαν το «Happy Birthday» και ζήτησε να το χαμηλώσουν

Ο Ρόμπι Γουίλιαμς γιόρτασε τα 50ά γενέθλιά μου μαζί με τα αγαπημένα του πρόσωπα, αλλά…

14 Φεβρουαρίου 2024

Σφοδρή κακοκαιρία στην Αυστραλία: Ένας νεκρός, 285.000 άνθρωποι χωρίς ρεύμα

Θύελλες συνοδευόμενες από σφοδρούς ανέμους στοίχισαν τη ζωή ενός ανθρώπου και παράλληλα άφησαν χωρίς ρεύμα…

14 Φεβρουαρίου 2024

Θύμα revenge porn 17χρονη – 22χρονος έστειλε φωτογραφίες της σε θείο και φίλους

Θύμα εκδικητικής πορνογραφίας έπεσε ένα κορίτσι μόλις 17 ετών . Η ανήλικη κοπέλα γνώρισε πριν…

14 Φεβρουαρίου 2024

Με τον κόσμο στο πλευρό του ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός δίνουν σήμερα (19.30 Cosmote Sport 3) στην Τούμπα την πρώτη «μάχη» για…

14 Φεβρουαρίου 2024

Τέμπη: Οι καμπάνες θα χτυπήσουν 57 φορές πένθιμα στις 28 Φεβρουαρίου

Πένθιμα θα χτυπήσουν 57 φορές οι καμπάνες σε όλη τη χώρα, όσες και τα θύματα…

14 Φεβρουαρίου 2024