Τοπικά

Επίσκεψη του Αχ. Μπέου στο 1ο ΕΠΑΛ και το 7ο Γυμνάσιο Βόλου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Βόλου, ανταποκρινόμενος σε αίτημα των μαθητών που χθες τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του, ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχ. Μπέος επισκέφθηκε σήμερα τις κτηριακές εγκαταστάσεις του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου και του 7ου Γυμνασίου Βόλου, συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του και διαπίστωσε την κατάσταση στην οποία βρίσκονται και τις ανάγκες εργασιών και παρεμβάσεων που υπάρχουν. Ο κ. Μπέος συνομίλησε σε ένα πολύ καλό κλίμα με καθηγητές και τους μαθητές των δύο σχολείων και τους διαβεβαίωσε ότι η απρόσκοπτη, εύρυθμη, χωρίς προβλήματα λειτουργία της εκπαίδευσης είναι ύψιστης προτεραιότητας για τη Δημοτική Αρχή.

Ο Δήμαρχος σε δηλώσεις του σημείωσε τα εξής:

Επισκέφθηκα σήμερα το 1ο ΕΠΑΛ και το 7ο Γυμνάσιο Βόλου και διαπίστωσα ο ίδιος τις ελλείψεις και τις ανάγκες που υπάρχουν. Πρέπει να σημειώσω ότι οι υπηρεσίες του Δήμου τις έχουν ήδη καταγράψει, αλλά όπως μπορεί να αντιληφθεί ο κάθε καλόπιστος πολίτης είναι ανέφικτο οι εργασίες και οι παρεμβάσεις να γίνουν ταυτόχρονα σε όλα τα διδακτήρια που και πολλά και τα περισσότερα είναι παλαιωμένα. Εχει γίνει ένας προγραμματισμός που υλοποιείται.

Σε ό,τι αφορά το 1ο ΕΠΑΛ θα πρέπει οι πολίτες για να μην παραπλανιούνται από διάφορα απο-κόμματα και τα σκουπίδια της παραδημοσιογραφίας τους ενημερώνω ότι από 20ημέρου έχει εγκατασταθεί εργολάβος για την πραγματοποίηση των αναγκαίων παρεμβάσεων στο κτήριο. Ωστόσο, και είναι ιδιαίτερα λυπηρό αυτό, ο Διευθυντής του σχολείου, όπως οι ίδιοι οι μαθητές μου αποκάλυψαν, δεν επέτρεψε το ξεκίνημα των εργασιών, εμποδίζοντας το συνεργείο του εργολάβου. Να θυμίσω ότι προ 5ετίας η ίδια διεύθυνση είχε έρθει σε ευθεία διαμάχη με τη Δημοτική μας Αρχή γιατί αποδώσαμε στους μαθητές μια αίθουσα διδασκαλίας που είχε καταλάβει για τις ανάγκες του ο σύλλογος διδασκόντων στερώντας την από την εκπαιδευτική διαδικασία των μαθητών.

 

Σε ό,τι αφορά τις καταλήψεις για μια ακόμη φορά τόνισα στους μαθητές ότι ως πατέρας και ως Δήμαρχος κατανοώ και συμμερίζομαι τις αγωνίες και σέβομαι τους αγώνες τους, που όμως θα πρέπει να αλλάξουν την μορφή τους. Γιατί με τις καταλήψεις και αναποτελεσματικοί είναι και σε βάρος τους αποβαίνουν.

Οποιος διαβάσει ποιοι και πως αντέδρασαν στις χθεσινές μου δηλώσεις για το ίδιο θέμα θα καταλάβει αμέσως και τα ιδιοτελή κίνητρα και τις σκοπιμότητες που έχουν. Θα πρέπει τα παιδιά μας να μην επιτρέπουν πλέον σε αυτούς τους επαγγελματίες της πιο απεχθούς μορφής της πολιτικής και του συνδικαλισμού να χρησιμοποιούν τις ευαισθησίες, τις αγωνίες και τον αυθορμητισμό τους για να προωθούν τα σκοτεινά, αντικοινωνικά τους σχέδια.

Στα περισσότερα από τα αιτήματά τους οι μαθητές μας έχουν δίκιο, είμαστε στο πλευρό τους, αλλά δεν θα το βρουν με τέτοια αντίδραση. Λύσεις θα δοθούν μόνο με ανοιχτά σχολεία, με την συντριπτική πλειονότητα των εκπαιδευτικών που έχουν υγιείς απόψεις και σαφή αντίληψη της σπουδαιότητας του λειτουργήματός τους να παρέχουν στα παιδιά μας την ευρύτερη μόρφωση που απαιτείται και αυτά να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των γονέων τους και συνολικά της κοινωνίας.

Επιτέλους ας σταματήσει αυτή η εκμετάλλευση από βρόμικους πολιτικάντηδες, κάθε είδους και χρώματος, και μάλιστα σε βάρος της νεολαίας μας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το