Τοπικά

Επίσκεψη των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στην Α΄ βάθμια Εκπαίδευση

Την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας επισκέφθηκαν σήμερα οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Κατερίνα Παπανάτσιου, όπου συζήτησαν με τον Διευθυντή κ. Πολύζο με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς σε λίγες ημέρες. Στην συζήτηση συμμετείχαν και τα μέλη της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας Εκπαιδευτικών Γιώργος Βαλής και Φωκάς Καρακούσης.

Οι Βουλευτές ενημερώθηκαν από τον κ. Πολύζο για τις ενέργειες που έχουν γίνει για το άνοιγμα των σχολείων μέχρι σήμερα και την ετοιμότητα των σχολείων να υποδεχθούν τους μαθητές. Σημαντικό ζήτημα που συζητήθηκε επιπλέον ήταν η ανάγκη παροχής οικονομικών κινήτρων στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς σε απομακρυσμένες περιοχές της Μαγνησίας και τις Βόρειες Σποράδες. Όπως επισημάνθηκε οι χαμηλοί μισθοί των αναπληρωτών δεν επαρκούν συχνά ούτε για την κάλυψη των βασικών αναγκών τους, ενώ σε τουριστικές περιοχές αντιμετωπίζουν προβλήματα εύρεσης κατοικίας και πολύ αυξημένων ενοικίων.

Από τη πλευρά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αρχικά έθεσαν βασικά λειτουργικά θέματα όπως η επάρκεια σχολικών καθαριστών/καθαριστριών και η ενεργειακή κάλυψη των σχολικών μονάδων, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν με ασφάλεια για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς, ειδικά σε σχολεία που πρόκειται να λειτουργήσουν με διευρυμένο ωράριο. Ακόμα αναφέρθηκαν στα σχολικά γεύματα που την προηγούμενη σχολική χρονιά δόθηκαν μόλις για ένα μήνα, τονίζοντας πως είναι απαράδεκτο να μη δίνονται σε μία χρονιά που οι οικονομικές επιβαρύνσεις στα νοικοκυριά είναι τεράστιες.

Στην συνέχεια αναφέρθηκαν στο εκπαιδευτικό προσωπικό για τα προβλήματα που διαπιστώνονται μετά την πρώτη φάση προσλήψεων. Στον τομέα της Παράλληλης Στήριξης των μαθητών οι προσλήψεις που έχουν πραγματοποιηθεί καλύπτουν περίπου το 50% των αναγκών που υπάρχουν.

Οι Βουλευτές ευχαρίστησαν τον κ. Πολύζο για την ενημέρωση και τη θερμή φιλοξενία και τον διαβεβαίωσαν πως από την πλευρά τους τους θα βρίσκονται δίπλα στους εκπαιδευτικούς σε όποια ζητήματα προκύψουν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το