Τοπικά

Επίσκεψη της Φώφης Γεννηματά στο ΕΒΟΛ: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορεί να βγάλει την χώρα από την κρίση»

Με επίσκεψη στην ΕΑΣ Βόλου, στη Βιομηχανική Περιοχή, ξεκίνησε την επίσκεψή της στη Μαγνησία η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά έφτασε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου ΕΒΟΛ λίγο μετά τις 12:30, όπου την υποδέχθηκε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Νικήτας Πρίντζος με παράπονα για την υπόθεση «Τσέρνομπιλ», που αφορά στην υποχρέωση των συνεταιρισμών να επιτρέψουν ποσά-μαμούθ για δάνεια που έλαβαν το 1992. Επίσης, αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα του πρωτογενή τομέα και δήλωσε απαισιόδοξος για την αναστροφή της κατάστασης, καθώς όπως είπε καθυστερούν τα μέτρα που θα φέρουν την ανάπτυξη.

img_20161104_125602
Ο εκπρόσωπος των αγελαδοτρόφων τόνισε την ανάγκη να αλλάξει το σκηνικό που βιώνει σήμερα ο κτηνοτροφικός κλάδος με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε, είναι εύκολο σήμερα να βρίσκεις στα σούπερ μάρκετ γάλα με ελληνική σημαία, χωρίς όμως να είναι ελληνικό και αυτό πρέπει να αλλάξει. Επισήμανε ότι η φορολογία τους εξοντώνει και ότι φέτος δεν έχουν πληρωθεί ακόμη τις επιδοτήσεις.
«Να φύγει η κυβέρνηση, δεν μπορούμε να ζήσουμε τα ζώα μας και εμείς πεινάμε», είπαν οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων στη Φώφη Γεννηματά και ζήτησαν την παρέμβασή της, τονίζοντας ότι ο κλάδος τους βρίσκεται σε κατάρρευση.
Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε τη στήριξή της υπογραμμίζοντας ότι η πρωτογενής παραγωγή αποτελεί τον βασικό πυλώνα ανασυγκρότησης της χώρας για την έξοδο από την κρίση. Ακόμη μίλησε για «ένωση» και εξήγησε ότι αυτό προϋποθέτει τη συνεννόηση δυνάμεων που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. «Ένα κόμμα στην κυβέρνηση με ένα κόμμα συμπλήρωμα, δεν μπορεί να βγάλει την χώρα από την κρίση. Όποιος το πιστεύει αυτό είναι επικίνδυνος για τη χώρα».

img_20161104_125111
Αναφερόμενη στο φορολογικό, η κ. Γεννηματά τόνισε ότι οδηγείται η χώρα σε εξόντωση, μαζί και οι αγρότες. «Η κυβέρνηση βάζει θηλιά στους αγρότες και τη σφίγγει. Είναι ανίκανοι να διαπραγματεύονται», είπε. Για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, είπε ότι ουσιαστικά είναι ένα δεύτερο φορολογικό νομοσχέδιο.
Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, όπως είπε, έχουν σχεδιασμό για το αγροτικό πετρέλαιο, ενώ μίλησε επίσης για εθνικό σχέδιο ενίσχυσης των παραγωγών όσον αφορά τις εξαγωγές των προϊόντων τους. Στο σημείο αυτό κατήγγειλε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την απελευθέρωση των εισαγωγών, ειδικά στο γάλα, κάνοντας λόγο για «χτύπημα» του κτηνοτροφικού κόσμου.

img_20161104_125216
Για τις ανακτήσεις των ενισχύσεων που αφορούν σε παλαιά δάνεια των συνεταιρισμών, η κ. Γεννηματά τόνισε πως η κυβέρνηση χειρίζεται με αδόκιμο τρόπο το θέμα και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ είχε προειδοποιήσει για την εξέλιξη πριν βρεθεί η χώρα με την «πλάτη στον τοίχο».
«Χρειάζεται εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης. Η κυβέρνηση είναι απομονωμένη κοινωνικά και πολιτικά», υπογράμμισε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και προέβλεψε ότι οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες. «Απαιτείται η ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για να επιβάλει την εθνική γραμμή που χρειάζεται ο τόπος. Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο, κάθε μέρα που περνάει η κατάσταση χειροτερεύει».
Τέλος, αναφερόμενη στη στάση του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν το τελευταίο διάστημα, τόνισε ότι είναι προκλητική και απαράδεκτη, ενώ σχολιάζοντας τις σχέσεις ΔΝΤ και Σόϊμπλε, είπε ότι σ’ αυτή την κρίση χρειάζεται από παντού συνένωση εθνικών δυνάμεων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το