Τοπικά

Επίσκεψη στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής από συνεργάτες του «Εσταυρωμένου»

Ομάδα συνεργατών της Μητρόπολης Δημητριάδος και του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Ο Εσταυρωμένος», με επικεφαλής τον π. Θεόδωρο Μπατάκα, πραγματοποίησε επίσκεψη στον Πειραιά, την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019, με σκοπό να μεταφέρει στις αρμόδιες Λιμενικές Αρχές την πρόταση για επέκταση του θεσμού του εντεταλμένου ιερέα σ’ ολόκληρη την Ελλάδα, εκεί όπου λειτουργούν υπηρεσίες του Λ.Σ.

Σημειώνεται ότι τρεις (3) από τις κρατικές υπηρεσίες που συνεργάζονται με την Μητρόπολη σε τοπικό επίπεδο είναι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, η 4η Περιφερειακή Διοίκηση του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ) του Λ.Σ. – ΕΛΛ. ΑΚΤ. Στις υπηρεσίες του Λ.Σ. διακονεί επί είκοσι (20) ολόκληρα χρόνια ο Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Βασ. Μπατάκας, Εφημέριος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου και πρόεδρος του Δ.Σ. του «Εσταυρωμένου».

Ο π. Θεόδωρος Μπατάκας, επισκέφθηκε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και συνομίλησε με τον Αρχηγό Λ.Σ. Αντιναύαρχο Λ.Σ. κ. Σταμ. Ράπτη, τον Α΄ Υπαρχηγό Λ.Σ. Αντιναύαρχο κ. Θεόδωρο Κλιάρη και τον Υποναύαρχο κ. Ιωάννη Κοντόπουλο, ο οποίος παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του ιερέα και των συνοδών του: Κ. Γανωτή τ. Λιμενάρχη Βόλου, Λάμ. Γιωτόπουλο τ. αξιωμ. Λ.Σ., Αντιπρόεδρο του «Ε» και κ. Χρ. Γεωργιάδη, συνεργάτη του «Ε».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το