Τοπικά

Επίσκεψη στην έκθεση «Το ’21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα Playmobil», Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Τσαλαπάτα από το ΚΔΑΠ Βασδέκειο.

Την Παρασκευή 12/11/2021 το ΚΔΑΠ Βασδέκειο, δομή της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, η οποία συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2014-2020, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, στο πλαίσιο της έκθεσης «Το ’21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα Playmobil».

Τα παιδιά περιηγήθηκαν στην έκθεση που παρουσιάζει σημαντικές σκηνές της εποχής όπως την ίδρυση της Φιλικής Εταιρίας, την Έξοδο του Μεσολογγίου, την πυρπόληση της τουρκικής ναυαρχίδας του Καρά Αλή από τον Κανάρη στην Χίο, τη δολοφονία του Καποδίστρια. Ενθουσιάστηκαν βλέποντας τις φιγούρες των αγαπημένων τους παιχνιδιών να ζωντανεύουν ως ήρωες της Επανάστασης και με τον τρόπο αυτό σημαντικές προσωπικότητες όπως η Μπουμπουλίνα, η Μαντώ Μαυρογένους, ο Κολοκοτρώνης, ο Υψηλάντης έγιναν οικείες. Ο θαυμαστός κόσμος των Playmobil τους ταξίδεψε με παιγνιώδη τρόπο στην εποχή της Επανάστασης. Κάστρα, άλογα, σημαίες, πεδία μάχης με στρατιωτάκια που πολεμούν και μάχονται, φλόγες σε πλοία και στρατιωτάκια που βουτούν στη θάλασσα για να σωθούν. Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν επίσης από την πληθώρα των Playmobil καθώς στις περισσότερες απεικονίσεις μετείχαν εκατοντάδες φιγούρες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το