Τοπικά

Επίσκεψη Μπουκώρου στο νησί της Σκοπέλου

Το νησί της Σκοπέλου επισκέφθηκε ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με κατοίκους στη χώρα της Σκοπέλου, τη Γλώσσα, το Έλιος και το Λουτράκι και να συζητήσει μαζί τους για τα προβλήματα του νησιού.
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεών του συζητήθηκαν τα αναπτυξιακά ζητήματα του νησιού και οι δυνατότητες ανάπτυξης μετά την έγκριση από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του master plan τόσο για το λιμάνι της Σκοπέλου όσο και του Λουτρακίου. Επίσης, συζητήθηκαν τα θέματα των παρεμβάσεων για την αποκατάσταση των ζημιών στο Κέντρο Υγείας μετά την έγκριση της σχετικής μελέτης, καθώς και ζητήματα στελέχωσής του, ενώ ο βουλευτής γνωστοποίησε προς τους Σκοπελίτες ότι το ασθενοφόρο για το οποίο είχε δεσμευτεί η 5η ΥΠΕ παραδόθηκε στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου σήμερα Σάββατο, ενισχύοντας τον στόλο.
Επίσης, οι κάτοικοι του νησιού έθεσαν το θέμα της στελέχωσης του ΚΕΠ που δέχεται μεγάλες πιέσεις, αφού εξυπηρετεί καθημερινά περίπου 4.000 κατοίκους. Ο βουλευτής Μαγνησίας επικοινώνησε απευθείας με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιο για θέματα απλούστευσης διαδικασιών κ. Γιώργο Γεωργαντά, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι στον επόμενο διαγωνισμό του ερχόμενου φθινοπώρου θα προβλεφθεί και το ζήτημα της ενίσχυσης του ΚΕΠ Σκοπέλου, αφού στον διαγωνισμό που ξεκινάει τη Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2021, δεν προβλέπεται θέση για το ΚΕΠ Σκοπέλου, καθώς βασίζεται σε αποφάσεις του 2017. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν διεξοδικά ζητήματα τουρισμού, αφού η κίνηση, ιδιαίτερα για τους αλλοδαπούς επισκέπτες, παραμένει υποτονική και οι ελπίδες όλων στρέφονται πλέον για το χρονικό διάστημα μετά τις 10 Ιουλίου.
Οι κάτοικοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την επίσκεψη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου στο νησί τους και ο ίδιος τους ευχαρίστησε για τον γόνιμο τρόπο με τον οποίο συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν, ενώ μάλιστα δεσμεύτηκε να μεταφέρει στα αρμόδια υπουργεία προτάσεις για την επίλυσή τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το