Αθλητισμός

Η επίσημη πρόταση και το πλάνο του Θανάση Τζήμα για τη Νίκη Β.

202ea9c7-f7f2-4116-89f6-23768677c186

Το νέο αφεντικό του ποδοσφαιρικού τμήματος της Νίκης είναι ο Θανάσης Τζήμας, που κατάγεται από την Πιερία. Αυτήν την απόφαση πήρε η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ερασιτεχνικής Νίκης (Τετάρτη 8/6), που έγινε στο Forum, με 114 ΝΑΙ επί συνόλου 187 μελών, τα οποία έδωσαν το παρών. Ο κ. Τζήμας (φωτό) εκτός της τοποθέτησης που έκανε από το βήμα της Γ.Σ., έδωσε εγγράφως και στους δημοσιογράφους την επίσημη πρότασή του, όπου ξεκαθαρίζει το πλάνο και τη φιλοσοφία του. Σ’ αυτήν αναφέρονται τα εξής:

Ubi concordia, ibi victoria «όπου ενότητα, εκεί νίκη»! ΗΡΘΕ Η ΩPA ΓΙΑ Ενότητα, Ομόνοια. Η οικογένεια της Νίκης Βόλου χρειάζεται την ομόνοια, την ενότητα, την αλληλεγγύη, την τεχνογνωσία, τη συσπείρωση, περισσότερο από ποτέ άλλοτε.

Πρέπει να γίνει αντιληπτό σε όλους στη Νέα Ιωνία και ευρύτερα σε όσους αγαπούν την «κυανόλευκη» ομάδα ότι τα περιθώρια έχουν στενέψει και πρέπει να δοθεί ένα τέλος σε μεμψιμοιρίες, ΝΑ σταματήσουν ΕΔΩ και ΤΩΡΑ οι Κασσάνδρες που βλάπτουν καθημερινά τον σύλλογο.

«Η ισχύς εν τη ενώσει»

Όλος αυτός ο μηχανισμός του ποδοσφαίρου θα πρέπει να στηριχθεί πάνω σε μία μελέτη, η οποία θα ενεργοποιήσει στο μεγαλύτερο βαθμό απόδοσης όλους τους αθλητικούς μηχανισμούς του Ιστορικότερου σωματείου, της Νίκης Βόλου. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα για την ενεργοποίηση. Πρέπει να γίνει και θα γίνει με τον καλύτερο τρόπο.

Ο λαός και πολλά σωματεία δοκίμασαν όλους τους ανεύθυνους προγραμματισμούς. Πληρώσαμε ακριβά όλες τις τεχνητές και επιφανειακές ποδοσφαιρικές υπάρξεις. Ήρθε η ώρα που πρέπει να σταματήσουμε το ποδοσφαιρικό λάθος, το “όλα τα ξέρουμε όλα τα μπορούμε”. Ήρθε η ώρα της ποδοσφαιρικής αναδημιουργίας για τον σύλλογο, η Νίκη να αγκυροβολήσει στο λιμάνι (του Βόλου), στο λιμάνι της Superleague.

Δύο τρεις παράγοντες «κυκλοφορούν» το κάθε ερασιτεχνικό σωματείο. Αυτοί διοικούν σύμφωνα με την κάθε πρόχειρη σκέψη που μπορούν να συλλογιστούν με αποτέλεσμα να μένουν συχνά αβοήθητοι οι ποδοσφαιριστές χωρίς καμία συμπαράσταση. Μόνο την Κυριακή πηγαίνουν οι παράγοντες και ζητάνε επιμόνως τη νίκη.

Οι φίλαθλοι έχουν και αυτοί την ευθύνη τους για τις κακές αντιδράσεις των ποδοσφαιριστών. Δε νοείται να ακούμε από φιλάθλους ομαδικές βρισιές ή ένα σωρό άλλα, τα οποία είναι απαράδεκτα για φιλάθλους του 21ού αιώνα. Mόνο κακό κάνουν στο κάθε σύλλογο και αυτοί ήρθε η ώρα να δείξουν ΑΝ αγαπούν ή ΟΧΙ την ομάδα.

Άνθρωποι που διοίκησαν την ομάδα και ήταν κοντά τα τελευταία χρόνια, δηλώνουν, χωρίς να θέλω να αναφέρω ονόματα από σεβασμό, το πώς πρέπει να διοικηθεί ΠΛΕΟΝ ο σύλλογος λέγοντας επί λέξει ΟΤΙ «Το πρόβλημα στη Νίκη δεν είναι οικονομικό. Το προφίλ της είναι πολύ χαμηλό. Η Νίκη θέλει άτομα διαφορετικού διαμετρήματος να μπούν μέσα και να δώσουν μια άλλη αίγλη. Ο Ολυμπιακός Βόλου συνήθιζε και έβαζε έναν επιστήμονα πρόεδρο. Δεν ήταν τυχαίες κινήσεις αυτές».

Επιπρόσθετα άλλη θέση και προσδοκία ήταν η ομάδα να διοικηθεί «από κάποια επιτροπή που θα ζητήσει τη διαχείριση του τμήματος επενδύοντας χρήματα με τη μορφή χορηγίας, όπως εικάζεται πως θα γίνει».

Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος τα τελευταία χρόνια στην ελληνική γλώσσα αποκαλείται Τεχνοκράτης και γνωρίζει καλά το “management”. Μαζί με τον όρο “management” χρησιμοποιείται ο όρος “manager – μάνατζερ”, για να εκφράσει την έννοια του διοικητικού στελέχους. Μάνατζερ είναι αυτός ο οποίος πετυχαίνει αποτελέσματα μέσω της εργασίας άλλων ανθρώπων. Ο σκοπός ή ο λόγος ύπαρξης των διοικητικών στελεχών είναι η άσκηση του διοικητικού έργου ή της διοίκησης (management) στο χώρο της ευθύνης τους, ώστε να υλοποιούν αποτελεσματικά τους διαθέσιμους πόρους (ανθρώπους, υλικά, κεφάλαια, μηχανήματα κτλ.) και να πετυχαίνουν τους στόχους της επιχείρησης ή του συλλόγου – οργανισμού. Τα διοικητικά στελέχη (manager) ασκούν διοίκηση (management), συνεπώς το έργο τους περιλαμβάνει την άσκηση των λειτουργιών της διοίκησης, δηλαδή του προγραμματισμού, της οργάνωσης, της στελέχωσης, της διεύθυνσης – ηγεσίας και του ελέγχου. Πιο συγκεκριμένα και πρακτικά τα διοικητικά στελέχη:

–              Καθορίζουν το έργο που έχουν να υλοποιήσουν στο χώρο της ευθύνης τους.

–              Θέτουν στόχους στα άτομα και την ομάδα τους και σχεδιάζουν τα προγράμματα για την υλοποίησή τους.

–              Αναθέτουν καθήκοντα στους συνεργάτες τους.

–              Επιβλέπουν, παρακολουθούν την υλοποίηση του έργου και τους συνεργάτες τους.

–              Καθοδηγούν, συμβουλεύουν, εμψυχώνουν, εμπνέουν τους συνεργάτες τους, ώστε να έχουν διάθεση να αποδώσουν.

–              Ανταμείβουν θετικά ή αρνητικά τους συνεργάτες τους.

–              Αξιολογούν τις προσπάθειες και τα αποτελέσματα των συνεργατών τους.

–              Αναπτύσσουν, εκπαιδεύουν τους συνεργάτες τους.

–              Δημιουργούν πνεύμα ομάδας και κάνουν τους συνεργάτες τους να λειτουργούν ως μια αποτελεσματική ομάδα.

–              Ελέγχουν τα αποτελέσματα και τις συμπεριφορές των συνεργατών.

–              Αποφασίζουν για ζητήματα που αφορούν το χώρο της ευθύνης τους.

 

Αυτός ο άνθρωπος είναι ο καταλληλότερος για διευθυντής μιας εταιρίας ή για πρόεδρος μιας ποδοσφαιρικής ομάδας.

 

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ – ΟΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Η υποδοχή και οι καλοί προπονητές ενός σωματείου αποτελούν βασικές προϋποθέσεις, για να νιώσουν οι νεαροί παίκτες άνετα και να θέλουν να παραμείνουν στις τάξεις τους.

Σε όλα τα σωματεία το πρωταρχικό μέλημα των υπευθύνων πρέπει να είναι να έχουν ομάδες με μικρό αριθμό παικτών, προκειμένου να είναι σε θέση να βοηθήσουν τους παίκτες να αποκτήσουν γερές βάσεις.

Λόγω της παραπάνω διαπίστωσης είναι έντονη η ανάγκη για δημιουργία ακαδημιών ποδοσφαίρου, κάτι που στερείται ο σύλλογος τελευταία, από πλευράς μεγέθους.

 

 Η λειτουργία μιας ακαδημίας ποδοσφαίρου

Για τη σωστή λειτουργία μιας ακαδημίας ποδοσφαίρου απαιτούνται τα εξής:

Αθλητικό σχέδιο με σαφώς καθορισμένους γενικούς στόχους.

Στελέχωση από ανθρώπους που μπορούν να συμβάλουν στην επίτευξη των στόχων.

Ανάπτυξη μιας φιλοσοφίας.

Υποδομή υποδοχής και διδακτικό υλικό.

Πρόγραμμα εβδομαδιαίων προπονήσεων.

ΟΛΑ αυτά μπορούν μετά του δικού μας οράματος να φέρουν την ομάδα σε τροχιά ανόδου, όπως επιπρόσθετα παρακάτω αναφέρεται στο πλάνο.

  • Όραμα ανόδου κατηγοριών
  • Ανακατασκευή γηπέδων
  • Συνεργασία με μεγάλες εταιρίες που θα βοηθήσουν στο budget της ομάδας
  • Διασφάλιση της ερασιτεχνικής και διασφάλιση από πλευράς διοίκησης προς εσένα
  • Διαφάνεια στα οικονομικά (e-banking κ.α.)
  • Στήριξη της παρούσας διοίκησης και στενή συνεργασία μαζί της
  • Υπάρχον ρόστερ με παιδιά από τη περιοχή και υπέρβαση με 4-5 παίκτες έμπειρους εκτός νομού που θα βοηθήσουν και τα άλλα παιδιά
  • Ακαδημίες υπό την επίβλεψη παλαιμάχων ποδοσφαιριστών
  • Στήριξη και στα άλλα τμήματα της ερασιτεχνικής που έχουν ανάγκη όπως μπάσκετ αντρών & μπάσκετ γυναικών, με χορηγίες που θα ελαφρύνουν οικονομικά της διοικούσες επιτροπές αυτών των τμημάτων.

 

Όλοι μαζί μπορούμε να αναγεννήσουμε την Νίκη ώστε να γίνει ξανά το καμάρι της Νέας Ιωνίας και του Βόλου και όχι μόνο.

«Ο σκοπός οπού απ’ αρχής κόσμου οι άνθρωποι εσυμμαζώχθησαν από τα δάση την πρώτην φοράν, διά να κατοικήσουν όλοι μαζί, κτίζοντες χώρας και πόλεις, είναι δια να συμβοηθώνται και να ζώσιν ευτυχισμένοι, και όχι να συναντιτρώγονται ή να ρουφά το αίμα τους ένας».

Ρήγος Βελεστινλής 1757-1798. Εθνομάρτυς

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το