Τοπικά

Επίσημη διάψευση από το ΣΔΟΕ απαιτεί ο Ιγνάτιος

ΙΓΝΑΤΙΟΣ1

Με σημερινή της ανακοίνωση η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος διαψεύδει για πολλοστή φορά, δημοσίευμα της εφημερίδας ΑΓΟΡΑ ότι ελέγχεται από το ΣΔΟΕ για υπεξαίρεση κληρονομιάς ύψους τριών εκατομμυρίων ευρών. Επιπλέον ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος με έγγραφό του προς την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων Μαγνησίας ζητά να πληροφορηθεί αν διενεργείται έλεγχος γι αυτή την υπόθεση.

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης

Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος ρητά και κατηγορηματικά διαψεύδει δημοσίευμα της εφημερίδας ΑΓΟΡΑ, της 22/11/2014, υπό τον τίτλο «ΤΟ ΣΔΟΕ ανοίγει τα …………. Παγκάρια», στο οποίο, μεταξύ των άλλων, αναφέρεται «ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαχειριστικός έλεγχος από την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων του ΣΔΟΕ στη Μητρόπολη Δημητριάδος για υπεξαίρεση κληρονομιάς ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ».

Το περιεχόμενο του συγκεκριμένου δημοσιεύματος δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς ουδέποτε περιήλθε στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος κληρονομιά ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να μπορεί να γίνει λόγος για υπεξαίρεσή της και ουδέποτε, μέχρι σήμερα, διενεργήθηκε έλεγχος από το ΣΔΟΕ σε βάρος της Μητροπόλεως ή ζητήθηκαν από τη Μητρόπολη στοιχεία στα πλαίσια ελέγχου.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος απέστειλε σχετική επιστολή στον Εκδότη της εφημερίδας κ. Νίκο Χατζηνικολάου, ζητώντας την άμεση δημοσίευσή της, ενώ απέστειλε και έγγραφο προς τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων Μαγνησίας, στην οποία παρακαλεί «να μας ενημερώσετε αν διενεργείται έλεγχος σε βάρος της Μητροπόλεως για υπόθεση υπεξαίρεσης κληρονομιάς ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ, πράγμα που είναι ασφαλώς ψευδές, διότι ουδέποτε στη Μητρόπολη περιήλθε κληρονομιά τέτοιου ύψους. Η άμεση απάντησή σας  επιβάλλεται για να σταματήσει να διασύρεται η Μητρόπολις με μη ανταποκρινόμενα στην αλήθεια δημοσιεύματα σε εφημερίδες και διαδίκτυο».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το