Τοπικά

Επιπλέον χρεώσεις για τερματικά καρτών ζητούν τράπεζες από μικρομεσαίους επιχειρηματίες σύμφωνα με την ΟΕΒΕΜ “Θ”

pos

Επιπλέον χρεώσεις για την εγκατάσταση και τη λειτουργία τερματικών μηχανημάτων για συναλλαγές με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες σε επιχειρήσεις ζητούν τράπεζες από μικρομεσαίους επιχειρηματίες του Νομού, σύμφωνα με τη διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ), που δέχεται καθημερινά διαμαρτυρίες μελών της.
Αρκετοί μικρομεσαίοι επιχειρηματίες αδυνατούν να προμηθευτούν τα τερματικά μηχανήματα λόγω των οικονομικών απαιτήσεων από την πλευρά των τραπεζών, με συνέπεια την αδυναμία εξυπηρέτησης των πελατών, η πλειονότητα των οποίων πραγματοποιεί πλέον συναλλαγές με «πλαστικό» χρήμα, εξαιτίας των κεφαλαιακών ελέγχων. Την παρέμβαση των βουλευτών του Νομού Μαγνησίας ζητεί η διοίκηση της ΟΕΒΕΜ.
Αν ο πελάτης βρεθεί σε μικρομεσαία επιχείρηση για αγορές με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα και διαπιστώσει ότι ο επιχειρηματίας δεν διαθέτει τερματικό μηχάνημα, δεν θα την επισκεφτεί ξανά, υποστηρίζει η διοίκηση της ΟΕΒΕΜ.
Η αδυναμία αρκετών μικρομεσαίων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Μαγνησίας, να προμηθευτούν τα τερματικά μηχανήματα λόγω των απαιτήσεων που προβάλλουν τράπεζες, καθιστά το ζήτημα ως φλέγον για τη διοίκηση της Ομοσπονδίας.
Από μικρομεσαίους επιχειρηματίες του Νομού που επισκέπτονται τραπεζικά καταστήματα, προκειμένου να προμηθευτούν τα τερματικά μηχανήματα για συναλλαγές με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες με τους πελάτες τους, προκύπτει ότι τράπεζες απαιτούν επιπλέον χρεώσεις, προκειμένου να τα διαθέσουν.
Η διοίκηση της ΟΕΒΕΜ δέχεται σε καθημερινή βάση τις έντονες διαμαρτυρίες μικρομεσαίων επιχειρηματιών μελών της, σύμφωνα με τις οποίες, ενώ αρχικά συμφωνούν με τράπεζες σχετικά με τη χωρίς κόστος διάθεση των τερματικών μηχανημάτων, στη συνέχεια προβάλλονται από την πλευρά τραπεζικών υποκαταστημάτων απαιτήσεις για επιπλέον χρέωση και σε αρκετές περιπτώσεις, σύμφωνα πάντα με την Ομοσπονδία, ακόμα και με ποσοστά επί των κερδών.
Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΟΕΒΕΜ, μεγάλος αριθμός μικρομεσαίων επιχειρήσεων, λόγω των περιορισμών που προκύπτουν από την εφαρμογή των κεφαλαιακών ελέγχων και των αντίστοιχων στις αναλήψεις μετρητών, επιλέγει πλέον να διαθέτει τερματικά μηχανήματα, προκειμένου οι συναλλαγές με τους πελάτες να γίνονται μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.
Για την εγκατάσταση και τη λειτουργία των τερματικών μηχανημάτων μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, προκειμένου να μπορούν να δουλέψουν, απευθύνονται σε τράπεζες για να τα προμηθευτούν και διαπιστώνουν, ότι πρέπει να επιβαρυνθούν με επιπλέον χρεώσεις, για να καταφέρουν να τα προμηθευτούν.
Σε περίοδο οικονομικής κρίσης, ύφεσης, έλλειψης της απαιτούμενης ρευστότητας, αναδουλειάς και μείωσης των παραγγελιών, με τους κεφαλαιακούς ελέγχους να συνεχίζονται, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες του Νομού Μαγνησίας δεν έχουν τη δυνατότητα κάλυψης των επιπλέον χρεώσεων που ζητούν τράπεζες, για την εγκατάσταση και τη λειτουργία των τερματικών μηχανημάτων.
Συνέπεια είναι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες να αδυνατούν να εξυπηρετούν τους πελάτες τους, η πλειονότητα των οποίων λόγω των κεφαλαιακών ελέγχων πραγματοποιεί πλέον συναλλαγές, χρησιμοποιώντας «πλαστικό» χρήμα.
Από την πλευρά της η διοίκηση της ΟΕΒΕΜ ζητεί την άμεση παρέμβαση των βουλευτών του Νομού Μαγνησίας προς την κυβέρνηση, προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα και να μην επιβαρύνονται με επιπλέον χρεώσεις οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, που θέλουν να εγκαταστήσουν στις επιχειρήσεις του τερματικά μηχανήματα, για να μη χάνουν παραγγελίες.
«Καθημερινά», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ κ. Τρ. Πλαστάρας, «δεχόμαστε τις διαμαρτυρίες αρκετών μικρομεσαίων επιχειρηματιών του Νομού μας, για την αδυναμία τους να προμηθευτούν από τράπεζες, τα απαραίτητα λόγω των κεφαλαιακών ελέγχων, που στην ουσία είναι έλεγχοι μετρητών, τερματικά μηχανήματα για τις συναλλαγές με τους πελάτες τους. Όπως προκύπτει από επιχειρηματίες μέλη μας, ενώ αρχικά τράπεζες δέχονται να διαθέσουν δωρεάν τα τερματικά μηχανήματα, στη συνέχεια επιβάλλουν επιπλέον χρεώσεις, ακόμα και επί των κερδών, όπως πληροφορούμαστε. Δεν είναι δυνατόν να εμπαίζονται οι μικρομεσαίοι και σε περίοδο οικονομικής κρίσης, ύφεσης, έλλειψης της απαιτούμενης ρευστότητας, αναδουλειάς και μείωσης των παραγγελιών, με τους κεφαλαιακούς ελέγχους να συνεχίζονται, να θέλουν κάποιοι να ρουφήξουν τον ιδρώτα των επιχειρηματιών μέχρι και την τελευταία σταγόνα. Θέλουμε συμμάχους τις τράπεζες και όχι αντιπάλους», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το