Τοπικά

Επιπλέον 500.000 ευρώ ζήτησε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για να καλύψει τις ανάγκες του

 

Το ποσό των 500.000 ευρώ έχει ζητήσει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας από το υπουργείο Παιδείας και Οικονομικών ως συμπλήρωμα στη φετινή χρηματοδότηση για να καλυφθούν οι αυξημένες καταναλώσεις σε ρεύμα και θέρμανση από τους νέους χώρους των Τμημάτων που είτε χρησιμοποιούνται ήδη είτε θα χρησιμοποιηθούν άμεσα.
Η παράδοση νέων κτιριακών εγκαταστάσεων στα Τμήματα του Πανεπιστημίου φέρνει και αυξημένο κόστος από την κατανάλωση σε ρεύμα και άλλες ανάγκες, με αποτέλεσμα ο φετινός προϋπολογισμός να μην μπορεί να βγει, καθώς προέκυψαν έκτακτες καταστάσεις.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρύτανη για τα οικονομικά θέματα κ. Βασίλη Μπουρδάκη, προ ολίγων ημερών εστάλη και η τελευταία δόση για τη φετινή χρηματοδότηση μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Λόγω όμως της αύξησης των τετραγωνικών μέτρων που καλύπτει το Πανεπιστήμιο ως επιφάνεια, από την παράδοση νέων κτιρίων, όπως το ανακαινισμένο τμήμα του κτιρίου Ματσάγγου, αλλά και στη Βιοχημεία και στο ΤΕΦΑΑ, αναμένεται να ξεπεραστεί το ποσό που είχε προϋπολογιστεί κυρίως από την αναμενόμενη κατανάλωση ρεύματος αλλά και τη θέρμανση. Γι’ αυτό ζητήθηκε από το υπουργείο να υπάρξει μια επιπλέον χρηματοδότηση ύψους περίπου 500.000 ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες. Το αίτημα υποβλήθηκε και αναμένεται η απάντηση.

Εργασίες της ΔΕΗ
στο Ματσάγγου

Στο μεταξύ άρχισαν από τη ΔΕΗ οι εργασίες στο κτίριο Ματσάγγου, προκειμένου να γίνει η σύνδεσή του με το κεντρικό δίκτυο και να είναι λειτουργικό, ώστε άμεσα να υποδεχθεί τους εκατοντάδες φοιτητές του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών.
Η μεταστέγαση του Τμήματος δεν είχε γίνει εβδομάδες πριν, επειδή έπρεπε το κτίριο από το εργοταξιακό ρεύμα να αποκτήσει το ρεύμα της ΔΕΗ που συνεπαγόταν εργασίες ύψους 50.000 ευρώ. Τελικά αυτά τα χρήματα βρέθηκαν από την πρυτανική αρχή και η ΔΕΗ άρχισε τις εργασίες για την σύνδεση του κτιρίου με το κεντρικό δίκτυο.
Και, όπως τόνισε ο κ. Μπουρδάκης, εκτιμάται πως σε περίπου δύο εβδομάδες θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες και θα είναι τότε δυνατή η μετακόμιση του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών από το πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο και το κτίριο στη συμβολή των οδών Κοραή-Δημητριάδος στο ανακαινισμένο κτίριο του Ματσάγγου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το