Τοπικά

Επιμορφωτικό σεμινάριο στον Βόλο για τα ζητήματα ανήλικης θυματοποίησης

Το Κέντρο Ερευνών Νοτιοανατολικής Ευρώπης, SEERC (South-East European Research Centre), το οποίο εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και δραστηριοποιείται ερευνητικά σε ολόκληρο τον χώρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο στην πόλη του Βόλου, με θέμα «Ζητήματα ανήλικης θυματοποίησης και προεκτάσεις στην ποινική διαδικασία: Προσέγγιση, αξιολόγηση αναγκών, διαχείριση περιπτώσεων». Το σεμινάριο πρόκειται να διεξαχθεί αύριο Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2019, στο Domotel Xenia Volos, οδός Πλαστήρα 1, στις 16.30-20.30, με την υποστήριξη του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, ο Αντιπρόεδρος του οποίου θα πραγματοποιήσει εισήγηση σχετικά με την αντιμετώπιση του ανήλικου θύματος εγκληματικότητας στην ποινική δικαιοσύνη.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου E-PROTECT (Enhancing PROtection of Children – vicTims of crime), το οποίο τελεί υπό τη χρηματοδότηση του Προγράμματος Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Grant Agreement No. 760270). Αποστολή του E-PROTECT είναι η ενίσχυση της προστασίας των παιδιών-θυμάτων εγκληματικότητας, μέσα από την αύξηση της ευαισθητοποίησης και της ενημέρωσης ως προς τα δικαιώματα του ανήλικου θύματος, καθώς και την ισχυροποίηση του δικτύου παιδικής προστασίας στην ελληνική επικράτεια.

Το σεμινάριο απευθύνεται πρωτίστως σε νομικούς, δικαστικούς υπαλλήλους, εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, ψυχιάτρους, παιδιάτρους, κοινωνικούς λειτουργούς, στις αστυνομικές αρχές και γενικότερα σε όλους τους επαγγελματίες του τομέα της παιδικής προστασίας, καθώς και στο ευρύ κοινό που εκδηλώνει ενδιαφέρον για το ζήτημα της ανήλικης θυματοποίησης και την αντιμετώπιση αυτής στην ελληνική και ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

Πρόγραμμα σεμιναρίου E-PROTECT Βόλος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το