Τοπικά

Επιμορφωτική ημερίδα με θέμα “Ελιά και Λάδι”

ΑΦΙΣΑ ΛΑΔΙ

Ημερίδα με θέμα «Ελιά και λάδι» οργανώνει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας (Κ.Π.Ε.Μ.) στο πλαίσιο της πράξης «Δράσεις δια βίου μάθησης για το περιβάλλον και την αειφορία» και της συμμετοχής του στο  Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Ελιά» που συντονίζει το Κ.Π.Ε. Καλαμάτας. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 17:00 – 21:30, απευθύνεται στο ευρύ κοινό και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεταξουργείου Ν. Ιωνίας στο Βόλο.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα αναπτυχθούν θέματα σχετικά με το ελαιόλαδο και την ελιά στην ελληνική παραδοσιακή διατροφή, αλλά και τους παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του ελαιόλαδου. Επιπλέον, θα συζητηθούν διαφορετικές προσεγγίσεις στην καλλιέργεια της ελιάς και θα γίνει διεξοδική αναφορά στο πρόγραμμα δακοκτονίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, στα πλαίσια της κρατικής συμβολής στην καταπολέμηση του δάκου της ελιάς. Επίσης, θα υπάρξουν εισηγήσεις σχετικές με ενέργειες προώθησης που αφορούν στην ελιά και στο ελαιόλαδο, καθώς και χρηματοδοτικές ενισχύσεις στη μεταποίηση της ελιάς και του ελαιόλαδου.

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετέχουν στην ημερίδα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο Κ.Π.Ε. Μακρινίτσας στα εξής στοιχεία επικοινωνίας: τηλέφωνα 24280-69040, fax: 24280-90010 και e-mail: [email protected]kpe-makrin.mag.sch.gr (αναγράφοντας στο θέμα του email τη λέξη: «ελιά και λάδι» και γράφοντας οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και κινητό τηλέφωνο). Λόγω εκλογών, το Κ.Π.Ε.Μ. θα παραμείνει κλειστό την Παρασκευή 23/1/15 και την Δευτέρα 26/1/15.

 Βεβαίωση συμμετοχής θα χορηγηθεί στα άτομα που θα παρακολουθήσουν ανελλιπώς τις εργασίες της ημερίδας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το