Τοπικά

Επιμορφωτική ημερίδα στο Βόλο για την εκπαίδευση ενηλίκων στον καιρό της οικονομικής κρίσης

afisa_A3

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Απασχόλησης διοργανώνει στο Βόλο τη δεύτερη ημερίδα με θέμα «Εκπαίδευση Ενηλίκων ως Επαγγελματική Διέξοδος στον καιρό της οικονομικής κρίσης», με στόχο να προσεγγίσει το θέμα της εκπαίδευσης ενηλίκων και το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στο ζήτημα της ανεργίας, τη σύνδεσή της εκπαίδευσης ενηλίκων με την απασχόληση, αλλά και τις πολιτικές απασχόλησης στη χώρα μας. Ειδικότερη αναφορά θα γίνει στο επάγγελμα του Εκπαιδευτή Ενηλίκων σχετικά με την πιστοποίησή, αλλά και στις επαγγελματικές προοπτικές του.

 Η Ημερίδα θα υλοποιηθεί το Σάββατο 07 Νοεμβρίου 10:00–14:00, στο Κεντρικό Αμφιθέατρο «Κορδάτος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο. Ομιλητές θα είναι επίσημοι εκπρόσωποι θεσμικών φορέων του κράτους που ασχολούνται με την καταπολέμηση της ανεργίας, την Εκπαίδευση Ενηλίκων και την Πιστοποίηση Προσόντων, μέλη της Πανεπιστημιακής  κοινότητας, καθώς και εκπρόσωποι ευρωπαϊκών και διεθνών φορέων, που μέσα από τη δράση τους αποσκοπούν στην προώθηση της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, την ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων, την επανακατάρτιση και την επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας.

Η Ημερίδα τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 Εισηγητές

  • Ζαρίφης Γεώργιος: Επίκουρος Καθηγητής Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης Α.Π.Θ
  • Κουλαουζίδης Γεώργιος: Καθηγητής – Σύμβουλος Ε.Α.Π.
  • Παπαευσταθίου Κωνσταντίνος: Προϊστάμενος Τμήματος Εκπαιδευτικού Πλαισίου  ΕΟΠΠΕΠ
  • Μπασακάκη Ελένη: Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας ΚΠΑ ΟΑΕΔ Βόλου
  • Βλαχόπουλος Δημήτριος: Επίκουρος καθηγητής, Διευθυντής Μονάδος Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Την Ημερίδα συντονίζει ο Δημοσιογράφος Δημήτριος Μαρέδης  

Σε ποιους απευθύνεται:

Η Επιμορφωτική Ημερίδα αφορά άτομα που ασχολούνται ήδη ή σχεδιάζουν να ασχοληθούν με την κατάρτιση και την Εκπαίδευση Ενηλίκων σε θεσμοθετημένους ή μη φορείς της τυπικής και άτυπης εκπαίδευσης.

Η Επιμορφωτική Ημερίδα αφορά επίσης φοιτητές καθηγητικών ή μη σχολών, εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτές ενηλίκων, στελέχη και εμπλεκόμενους με τη διδασκαλία ενηλίκων σε προγράμματα δια βίου μάθησης, ψυχολόγους, όσους εργάζονται ήδη ή ενδιαφέρονται να εργαστούν στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας.

Ενδιαφέρει τόσο ανέργους, όσο και εργαζόμενους σε οποιοδήποτε κλάδο, που εξετάζουν νέες δυνατότητες σταδιοδρομίας τους σε θέσεις που αφορούν την κατάρτιση και Εκπαίδευση Ενηλίκων. Λίγοι άνεργοι πτυχιούχοι γνωρίζουν για παράδειγμα, ότι μπορούν να γίνουν Εκπαιδευτές Ενηλίκων διδάσκοντας το αντικείμενο των σπουδών τους σε ΚΕΚ, ΙΕΚ, ή αναπτύσσοντας συνεργασίες με εκπαιδευτικούς οργανισμούς, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μη κυβερνητικούς οργανισμούς, επιχειρήσεις ή ιδιώτες, κέντρα ενδοεπιχειρησιακής επιμόρφωσης ή συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης κ.τ.λ. Ακόμη, εργαζόμενοι με προϋπηρεσία στο αντικείμενο απασχόλησής τους μπορούν επίσης να γίνουν Εκπαιδευτές Ενηλίκων και παράλληλα να ασκούν το επάγγελμά τους. Πως γίνεσαι όμως Εκπαιδευτής Ενηλίκων και τι προοπτικές απασχόλησης υπάρχουν σήμερα, είναι ερωτήματα τα οποία θα απαντηθούν από τους πλέον αρμόδιους του ΕΟΠΠΕΠ.

Παράλληλα, βάσει του Π.Δ. 152/2013, η συμμετοχή σε ημερίδες, σεμινάρια, συνέδρια και γενικώς αντίστοιχες εκδηλώσεις που γίνονται από αναγνωρισμένους φορείς, προσμετράται στα κριτήρια επαγγελματικής ανάπτυξης των αξιολογουμένων εκπαιδευτικών. Επίσης, η Βεβαίωση Παρακολούθησης της Ημερίδας συνυπολογίζεται στην κατάθεση υποψηφιοτήτων στο πλαίσιο της μοριοδότησης της συνέντευξης για την επιλογή Διευθυντών στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.).

Ημερομηνία, ώρα & χώρος διεξαγωγής

Ημερομηνία: Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Ώρα προσέλευσης: 09:30

Αμφιθέατρο Κορδάτος, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Βόλος

Παροχές

Σε όλους τους συμμετέχοντες παρέχεται:

► Πιστοποιητικό Παρακολούθησης από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Απασχόλησης πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης και αδειοδοτημένος πάροχος Δια Βίου Μάθησης από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) του Υπουργείου Παιδείας  (Α.Π. 10718-07)

► Επιστημονικό υλικό σε ψηφιακή μορφή

► Φάκελος συνέδρου

► Σελίδες σημειώσεων

► Στυλό

Δηλώσεις συμμετοχής – εγγραφές

 Γενική συμμετοχή: 5 €

► Επικοινωνείτε τηλεφωνικά στο 2421076050 & στο 2421102088 ή μέσω internet στο www.ianap.gr συμπληρώνοντας την αίτηση συμμετοχής που θα βρείτε στην καρτέλα Ημερίδες για να πραγματοποιήσετε κράτηση θέσης. Στη συνέχεια θα πρέπει να καταβάλετε το ποσό της συμμετοχής σας. Η συμμετοχή σας στην επιμόρφωση οριστικοποιείται μόνο με εμπρόθεσμη κατάθεση του ποσού της συμμετοχής σας (5€ γενική συμμετοχή) είτε στα γραφεία μας στο Βόλο, Αντωνοπούλου 127, 1ος όροφος, είτε στον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρίας που είναι ο ακόλουθος:

ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK

Αριθμός λογαριασμού κατάθεσης: 0026.0224.77.0200608520

Μέσω e-banking: IBAN GR4702602240000770200608520 (οποιαδήποτε τραπεζικά έξοδα μέσω e-banking επιβαρύνουν εξολοκλήρου το συμμετέχοντα)

Δικαιούχος ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ-ΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Ως αιτιολογία κατάθεσης γράφετε τη λέξη Ημερίδα και το ονοματεπώνυμο σας.

Πληροφορίες 

Για δηλώσεις συμμετοχής ή οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνηση παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα: 2421076050 2421102088 Ώρες επικοινωνίας: 09:00 έως 21:00 καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή Μπορείτε επίσης να μας επισκεφθείτε στις εγκαταστάσεις μας για να σας εξυπηρετήσουμε προσωπικά. Αντωνοπούλου 127, 1ος όροφος, Βόλος Ώρες εξυπηρέτησης: 09:00 έως 21:00 καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το