Τοπικά

Επιμορφωτική ημερίδα από τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Μαγνησίας

Επιμορφωτική-ενημερωτική ημερίδα πραγματοποιήθηκε στους Δόκιμους Έφεδρους Αξιωματικούς της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών (ΣΕΑΝ).
Στην ημερίδα συμμετείχαν Δόκιμοι Έφεδροι Αξιωματικοί από τα 505 και 521 Τάγματα Πεζοναυτών. Από το Δ.Σ. του Συνδέσμου Εφέδρων Μαγνησίας συμμετείχαν ο πρόεδρος έφεδρος Ταγματάρχης Κωνσταντίνος Καραδήμας, ο αντιπρόεδρος έφεδρος Λοχαγός Βασίλης Σιαφάκας και το μέλος του Δ.Σ. έφεδρος Ανθυπολοχαγός Λεωνίδας Μαραγκός.
Όπως ανακοινώθηκε από τον ΣΕΑΝ, «η ημερίδα έγινε στο 505  Τάγμα Πεζοναυτών. Εκεί μας υποδέχτηκε εγκάρδια ο Διοικητής κ. Π. Βιολέτης όπου μας συνόδεψε στον χώρο συσκέψεων.
Στην αίθουσα συσκέψεων  ο πρόεδρος του Συνδέσμου αναφέρθηκε με κατάλληλο οπτικοακουστικό υλικό και χρήση βιντεοπροτζέκτορα για το έργο, τους σκοπούς, τα πλεονεκτήματα των Συνδέσμου, τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να εγγραφεί κάποιος στον Σύνδεσμο, τις δραστηριότητες κ.α.
Είχε ετοιμαστεί από το Δ.Σ. κατάλληλο υλικό – φάκελος για κάθε ΔΕΑ που περιείχε όλη την παρουσίαση που έγινε από τον πρόεδρο καθώς χαρτί-στυλό-ημερολόγιο του Συνδέσμου μας και μια εικονίτσα του Αγίου Νικήτα προστάτη των εφέδρων αξιωματικών.
Η ημερίδα διήρκεσε δύο ώρες και έγιναν πολλές ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους ΔΕΑ που δεν έκρυψαν το ενδιαφέρον τους και τη θέλησή τους να εγγραφούν στο ΣΕΑΝ του τόπου διαμονής τους μετά την απόλυσή τους.

Έχουμε κάνει σχετικές προτάσεις και αποστείλαμε σαν Σύνδεσμος σχετικό φάκελο στην ΑΠΟΕΑ και στη ΔΕΠΑΘΑ με έτοιμο υλικό ώστε ο ΣΕΑΝ της περιοχής ευθύνης θα μπορεί να ενημερώνει τις Μονάδες -Σχηματισμούς- Σχολές Δόκιμων Εφέδρων Αξιωματικών, για την ύπαρξη ΣΕΑΝ και των σκοπών που επιτελούν, ώστε αμέσως μετά την απόλυσή τους οι Δόκιμοι Έφεδροι Αξιωματικοί να εγγράφονται στους κατά τόπους Συνδέσμους. Αυτό θα ενισχύσει με νέους ανθρώπους κάθε ΣΕΑΝ και θα αυξήσει τη δυναμικότητά τους.
Μετά το πέρας της ενημέρωσης ο κ. Καραδήμας επέδωσε στον Διοικητή του 505 ΤΠΖΝ τον θυρεό του Συνδέσμου και ευχαρίστησε τον Δοικητή του Τάγματος για την φιλοξενία.
Αμέσως μετά τις αναμνηστικές φωτογραφίες στην είσοδο του Διοικητηρίου ο πρόεδρος και το Δ.Σ. ευχήθηκαν στον Διοικητή και στους Δόκιμους Καλά Χριστούγεννα και Καλές Γιορτές».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το