Τοπικά

Επιμόρφωση για 3.000 εκπαιδευτικούς της Μαγνησίας – Αρχίζει τον Ιανουάριο και θα αφορά στην τηλεκπαίδευση

Από τον Ιανουάριο αρχίζει η επιμόρφωση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση για περίπου 3.000 μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της Μαγνησίας και 163.000 πανελλαδικά. Η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας εστάλη χθες το μεσημέρι στις τοπικές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου και αναφέρονται οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν.

Πάντως ήδη από χθες «τρέχει» η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων σε όσους θέλουν να έχουν τον ρόλο του επιμορφωτή και η οποία λήγει στις 5 Ιανουαρίου. Το πρόγραμμα έχει τίτλο «Έναρξη δράσης «Ταχύρρυθμη επιμόρφωση εκπαιδευτικών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση»».

Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε σύμπραξη με οκτώ φορείς (Πανεπιστήμιο Πειραιά, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ΙΤΥΕ-Διόφαντος), προχώρησε το προηγούμενο διάστημα σε ενέργειες για την υλοποίηση της δράσης, η οποία αφορά στην ταχύρρυθμη επιμόρφωση του συνόλου των εκπαιδευτικών (μόνιμων και αναπληρωτών) Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Σκοπός της δράσης είναι η αξιοποίηση του κεκτημένου της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και η περαιτέρω καλλιέργεια των γνώσεων και ψηφιακών δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών σε παιδαγωγικές και διδακτικές προσεγγίσεις, με την υποστήριξη των σύγχρονων ψηφιακών μέσων, που χρησιμοποιούνται σε συνθήκες τεχνολογικά εμπλουτισμένης δια ζώσης εκπαίδευσης, καθώς και στην εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Καλούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο παρόν πρόγραμμα επιμόρφωσης, με την ιδιότητα του επιμορφούμενου, οι εξής: α) Εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αναπληρωτές, μόνιμοι ή ωρομίσθιοι, που υπηρετούν κατά το σχολικό έτος 2020-2021 σε δημόσιες σχολικές μονάδες της επικράτειας ή του εξωτερικού (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, ΕΕΕΕΚ) Γενικής ή Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, β) εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που υπηρετούν κατά το σχολικό έτος 2020-2021 με απόσπαση σε υπηρεσίες και φορείς αρμοδιότητας του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Κεντρική Υπηρεσία ΥΠΑΙΘ, ΠΔΕ, ΔΙΠΕ, ΔΙΔΕ, σε ανεξάρτητες ή αποκεντρωμένες υπηρεσίες και σε εποπτευόμενα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου).

Η συνολική διάρκεια κάθε προγράμματος επιμόρφωσης ανέρχεται στις 20 ώρες σε χρονικό διάστημα οκτώ εβδομάδων, οι οποίες κατανέμονται σε δέκα ώρες σύγχρονης επιμόρφωσης στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και σε 10 ώρες ασύγχρονης επιμόρφωσης, μέσω χρήσης αντίστοιχων εργαλείων τηλεκπαίδευσης. Η δήλωση συμμετοχής πραγματοποιείται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του έργου (http://trainees.t4e.sch.gr/). Οι εκπαιδευτικοί συνδέονται στο σύστημα αξιοποιώντας τα στοιχεία πρόσβασής τους στο ΠΣΔ (sch.gr) και επιλέγουν ημέρα και ώρα επιμόρφωσης για την πραγματοποίηση των 10 ωρών σύγχρονης τηλε-εκπαίδευσης (π.χ. Τετάρτη 18.00- 19.30). Οι ενδιαφερόμενοι/ες μετά την ολοκλήρωση της αίτησής τους και αφού η τελευταία τύχει της δέουσας επεξεργασίας από τους συμπράττοντες φορείς, λαμβάνουν ηλεκτρονικό μήνυμα (email), δια του οποίου πληροφορούνται για το τμήμα επιμόρφωσης που εντάσσονται, ανάλογα με την ειδικότητά τους. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι επιμορφούμενοι λαμβάνουν σχετική βεβαίωση παρακολούθησης της επιμόρφωσης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το