Ελλάδα

Επιμένουν στα μπλόκα οι αγρότες -Αποκλεισμός του τελωνείου Ορμενίου

agrotes.24.1.708

Δεν κάνουν πίσω οι αγρότες, καθώς εμφανίζονται αποφασισμένοι να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους, επιμένοντας στο αίτημά τους να αποσύρει η κυβέρνηση την πρόταση για το ασφαλιστικό, ώστε να γίνει συζήτηση από μηδενική βάση.

Και σήμερα, οι αγρότες στον βόρειο Εβρο προχωρούν σε δίωρους αποκλεισμούς του τελωνείου του Ορμενίου. Τα τρακτέρ διέκοψαν την κυκλοφορία των οχημάτων στον κόμβο Ριζίων – Καστανέων Ορεστιάδας από τις 11 το πρωί, με τη συγκεκριμένη κινητοποίηση να σταματά στη 1 μ.μ., για να επαναληφθεί στις 4-6 μ.μ.

Σε ό,τι αφορά το τελωνείο των Κήπων, οι αγρότες αποφάσισαν να μην υπάρξει σήμερα κινητοποίηση, λόγω των προγραμματισμένων δράσεων στην περιοχή για το μεταναστευτικό.

Παραμένουν στα μπλόκα

Σχολιάζοντας τη φράση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ότι οι κυβερνητικές υποσχέσεις στους αγρότες πριν από ένα χρόνο έγιναν με άλλα δεδομένα, το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Βοιωτίας, Γιάννης Βάγγος, ανέφερε στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο: ««Δεν φταίμε εμείς που πριν από έναν χρόνο τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά και τώρα είναι εντελώς διαφορετικά. Δεν φταίμε εμείς που η διαπραγμάτευση μας σκότωσε. Δεν φταίμε εμείς που οι 17 ώρες του κ. Τσίπρα πάει να πει ότι δεν θα έχω σπίτι και χωράφι».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αν ισχύσουν τα μέτρα που θέλει να φέρει η κυβέρνηση, τότε οι αγρότες που είναι στο δρόμο, δεν θα έχουν γη να καλλιεργήσουν και σπίτι να μείνουν, ενώ επανέλαβε ότι αν δεν πάρει την πρόταση πίσω η κυβέρνηση δεν θα γίνει καμία συζήτηση.

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο εκπρόσωπος συντονιστικής αγροτών από το μπλόκο των Μαλγάρων, Κώστας Ανεστίδης, ανέφερε ότι φέτος οι αγρότες δεν θα φορολογηθούν λιγότερο από πέρσι, όπως είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. «Από αγρότες γίναμε λογιστές», τόνισε. «Δεν μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε άλλο το κράτος, πρέπει να το καταλάβουν αυτό», συνέχισε.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το