Κόσμος

Eπιμένει ο Ερντογάν ότι οι μουσουλμάνοι… ανακάλυψαν την Αμερική

ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΕΡΤΟΓΑΝ Τ. ΕΡΟΓΛΟΥ Ν. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

O πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπερασπίστηκε με πείσμα σήμερα την θεωρία του σχετικά με την ανακάλυψη της αμερικανικής ηπείρου από τους μουσουλμάνους τον 12ο αιώνα, δηλώνοντας, παρά τις επικρίσεις που έχουν ήδη εκφράσει ορισμένοι μουσουλμάνοι, ότι θα εισαγάγει τη διδασκαλία της θεωρίας αυτής στα σχολεία.«Σχετικά με αυτό το ζήτημα μία μεγάλη ευθύνη έχει επωμιστεί ο υπουργός Εθνικής Παιδείας και Ανώτατης Εκπαίδευσης» δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης στην Άγκυρα.

«Εάν η ιστορία των επιστημών είχε γραφτεί με αντικειμενικότητα, θα έδειχνε ότι η συμβολή των μουσουλμάνων γεωγράφων στην επιστήμη είναι πολύ πιο σημαντική απ’ όσο γνωρίζαμε» προσέθεσε ο Ερντογάν.

Το Σάββατο ο Τούρκος πρόεδρος είχε πυροδοτήσει μία αντιπαράθεση υποστηρίζοντας, με μεγάλη βεβαιότητα, ότι η αμερικανική ήπειρος ανακαλύφθηκε από τους μουσουλμάνους τον 12ο αιώνα και όχι από τον Χριστόφορο Κολόμβο δύο αιώνες αργότερα.

«Οι επαφές ανάμεσα στη Λατινική Αμερική και το Ισλάμ χρονολογούνται από τον 12ο αιώνα. Οι μουσουλμάνοι ανακάλυψαν την Αμερική το 1178, όχι ο Χριστόφορος Κολόμβος», είχε διαβεβαιώσει ο Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του που είχε μεταδοθεί από την τηλεόραση.

Απορρίπτοντας τις επικρίσεις που εξέφρασαν ορισμένοι μουσουλμάνοι έπειτα από τις δηλώσεις του, ο Ερντογάν συνέχισε σήμερα να υπερασπίζεται την θεωρία αυτή και τόνισε ότι «πολύ αξιοσέβαστοι επιστήμονες στη Τουρκία και σε ολόκληρο τον κόσμο» την υποστηρίζουν επίσης.

Αναλυτικά στο ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το