Ελλάδα

Επιμένει ότι είναι αθώα η «μαύρη χήρα» της Αργολίδας

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, στο Ναύπλιο, βρέθηκε την Παρασκευή η «μαύρη χήρα» της Αργολίδας, η οποία κατηγορείται ότι σκότωσε τον καπετάνιο σύζυγό της. Η κατάθεση μιας γυναίκας που θεωρείται πρόσωπο «κλειδί» ρίχνει φως στην πολύκροτη υπόθεση.
Η υπόθεση παραμένει σκοτεινή εδώ και τέσσερα χρόνια, παρόλο που έχει ήδη καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη η 40χρονη χήρα του καπετάνιου.

Πατέρας θύματος: «Αυτή είναι η δολοφόνος»
«Αυτή είναι η δολοφόνος, τώρα αν υπήρχε άλλος μαζί της αυτό θα το πει μόνη της. Αυτή τον σκότωσε», λέει.
Ιδιαίτερης βαρύτητας θεωρείται η κατάθεση στα δικαστήρια του Ναυπλίου, της φίλης του θύματος, την οποία θεωρούν πολλοί ως το τρίτο πρόσωπο της ιστορίας. Η ίδια, ωστόσο, το αρνείται.

Η κατάθεση της «γυναίκας – κλειδί»
«Η σχέση μας με τον Θανάση ήταν φιλική και επαγγελματική. Μου εμπιστευόταν τα προβλήματα που είχε στη σχέση με τη σύζυγό του. Ήμουν μπροστά όταν η κατηγορούμενη του μιλούσε παντελώς απαξιωτικά, αποκαλώντας τον μ…κα».

Πρόεδρος δικαστηρίου: Εκείνος πώς αντιδρούσε;
«Την κοιτούσε με γουρλωμένα μάτια!»

Σύμφωνα με τους δικηγόρους της κατηγορούμενης, πολλά ερωτήματα προκύπτουν από το γεγονός ότι η 42χρονη φίλη και συνάδελφος του δολοφονημένου καπετάνιου, μέσα σε δύο μήνες είχε ανταλλάξει μαζί του 1760 μηνύματα.

Εισαγγελέας: Πώς λέτε ότι δεν είχατε σχέσεις όταν έχετε ανταλλάξει τόσα πολλά μηνύματα, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα;
«Σας επαναλαμβάνω ότι είχαμε έρθει πολύ κοντά με το θύμα λόγω της κατάστασης που αντιμετώπιζε καθημερινά στο σπίτι του».

Μαύρη χήρα: «Είμαι αθώα»
Η 38χρονη χήρα επιμένει ότι είναι αθώα για τη δολοφονία του συζύγου της, που πριν από 5 χρόνια, είχε βρεθεί νεκρός με δύο σφαίρες -στο κεφάλι και το θώρακα- στην αυλή του σπιτιού φίλου του. Οκτώ μήνες αργότερα φέρεται να παραδέχτηκε το έγκλημα, σε μια ομολογία που, όμως, δεν είχε την υπογραφή της. Μάλιστα η υπεράσπιση έκανε λόγο για κατασκευασμένη ομολογία.

Αδερφή θύματος: «Τον σκότωσε για να του κλείσει το στόμα»

«Τον σκότωσε για να του κλείσει το στόμα για κάτι που δεν ήθελε να μαθευτεί στο χωριό.

Τα πηγαίνανε καλά μεταξύ τους;

«Όχι όχι, πάντα καυγάδες και φασαρίες», ανέφερε η αδερφή του θύματος στο δικαστήριο.
«Υποψιάστηκα τη νύφη μου από τη δεύτερη μέρα της κηδείας, που μου είπε ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε. Την καλώ να μας πει ποιος άλλος ήταν μαζί της τη στιγμή του φόνου», αναφέρει ο πατέρας του θύματος.

«Απόδοση ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε μια κατηγορούμενη, η οποία δεν έχει ακουμπήσει καν το όπλο του εγκλήματος και δεν είναι καν στον τόπο του εγκλήματος. Ε, αυτό είναι αδιανόητο», υποστηρίζει ο δικηγόρος της.
Η 38χρονη κατηγορούμενη, πρωτόδικα, έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το