Τοπικά

Επιμένει ο Ιατρικός Σύλλογος στην χρήση της παραλίας για βάδιση με επιτήρηση από τις αρμόδιες αρχές προς αποφυγή του συνωστισμού

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας μετά τις αποφάσεις για την μερική άρση των περιοριστικών μέτρων εφιστά την προσοχή που πρέπει να επιδείξουμε όλοι στην αποτροπή των φαινομένων συνωστισμού που είναι δυνατόν να συμβάλουν στην εξάπλωση της νόσου COVID 19 (λοίμωξη από κοροναϊό).

Σε σχέση με την επανέναρξη της λειτουργίας των σχολείων, συστήνει να τηρούνται από τους μαθητές, τις μαθήτριες και το διδακτικό προσωπικό με προσήλωση οι βασικοί κανόνες προφύλαξης, ιδιαίτερα σε κλειστούς χώρους, που είναι οι κάτωθι:
1. Τήρηση των μεταξύ τους αποστάσεων κατά 1,5-2 μέτρα με ιδιαίτερη προσοχή τήρησης αυτών στις αίθουσες διδασκαλίας,
2. Χρησιμοποίηση μάσκας στους κλειστούς χώρους κατά το δυνατόν περισσότερο με προσοχή όμως στον τρόπο που αυτή τοποθετείται και αφαιρείται,
3. Τακτική πλύση χεριών και επάλειψη αυτών με απολυμαντικό είτε χρησιμοποιούνται γάντια, είτε όχι,
4. Τακτικό καθάρισμα των επιφανειών με αντισηπτικό,
5. Συνεχής αερισμός των αιθουσών,
6. Μαθητές και μαθήτριες που ασθενούν θα πρέπει να παραμένουν σε κατ’ οίκον νοσηλεία.
Οι κανόνες αυτοί λειτουργίας των σχολείων την επόμενη χρονική περίοδο είναι απαραίτητοι για να προστατευτούν όλοι και όλες από την μετάδοση της νόσου COVID 19, λόγω του αναγκαίου συγχρωτισμού τους, ενώ συγχρόνως θα προστατεύσουν και τα ηλικιωμένα συγγενικά τους πρόσωπα.

Σε σχέση με το φαινόμενο του συνωστισμού, ιδίως από νεαρά άτομα, που παρατηρείται στην παραλία του Βόλου και περισσότερο στην περιοχή του πάρκου Αγίου Κωνσταντίνου, ο Ιατρικός Σύλλογος επισημαίνει τα εξής:

Για το πρόβλημα αυτό υπάρχουν τρεις τρόποι αντιμετώπισής του.
1. Κλείσιμο της παραλίας (πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη περίοδο μετά από πρόταση της Δημοτικής αρχής Βόλου),
2. Πλήρης ελευθερία κίνησης χωρίς αστυνόμευση και μέτρα αποτροπής αυτού του επικίνδυνου φαινομένου από τις αρμόδιες αρχές (αυτό συμβαίνει αυτές τις ημέρες),
3. Ελεύθερη χρήση της παραλίας κυρίως για βάδιση με σύγχρονη, συνεχή και αποτελεσματική επιτήρηση από τις αρμόδιες αρχές (Λιμενικό, Δημοτική Αστυνομία και Αστυνομία) προς αποφυγή του συνωστισμού και του συγχρωτισμού των πολιτών.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας με προηγούμενη ανακοίνωσή του πρότεινε την τρίτη λύση και αυτήν συνεχίζει να προτείνει, χωρίς να ανακαλεί την ανακοίνωση που είχε εκδώσει τότε εναντίον του πλήρους κλεισίματος της παραλίας για τους λόγους διασφάλισης με την βάδιση της ψυχικής και σωματικής υγείας των πολιτών, ιδιαίτερα αυτήν την δύσκολη για όλους χρονική περίοδο.

“Συνεχίζουμε λοιπόν να είμαστε υποστηρικτές της μέσης οδού και της κοινής λογικής και όχι των ακραίων άλλων δύο προτάσεων”, τονίζει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας και καλεί τις αρμόδιες αρχές (Λιμενικό, Δημοτική Αστυνομία και Αστυνομία) να κινητοποιηθούν και να επιτηρούν αποτελεσματικά τους συγκεκριμένους χώρους, να αποτρέπουν τον συνωστισμό και να μην προβούν στο κλείσιμο της παραλιακής ζώνης.

Καλεί επίσης όλους αυτούς που δημιουργούν το πρόβλημα του συνωστισμού να επιδείξουν υπευθυνότητα και να τηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ τους προκειμένου να αποτραπεί αφενός η μετάδοση της λοίμωξης από κορωναϊό και αφετέρου να μην δώσουν αφορμή σε όσους επιθυμούν να κλείσουν εκ νέου την παραλία να το πράξουν.

“Μετά την αντιμετώπιση με επιτυχία της πρώτης φάσης του αγώνα εναντίον της νόσου COVID 19 πρέπει όλοι μας να συμπεριφερθούμε με ψυχραιμία, υπευθυνότητα και καλή οργάνωση προκειμένου να διατηρήσουμε τα κεκτημένα.
Είναι απαραίτητο να διατηρήσουμε με ασφάλεια ζωντανή την κοινωνική και επαγγελματική μας δραστηριότητα με ανοικτά σχολεία, με ανοικτούς τους χώρους συνάθροισης, με ανοικτή διάθεση και ανοικτά μυαλά”, επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το