Τοπικά

Επιμένει η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών – Νέα διαμαρτυρία για τυχόν παραβάσεις κατά την εκφόρτωση RDF στην ΑΓΕΤ

Νέα συγκέντρωση έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών, ζητώντας απαντήσεις για το αν διαπιστώθηκαν παραβάσεις της ΑΕΠΟ στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ κατά τη διαδικασία εκφόρτωσης του RDF. Το πλοίο «FIONA» ξεφόρτωσε προχθές στην ΑΓΕΤ νέο φορτίο 3.000 τόνων επεξεργασμένων σκουπιδιών για καύση στο εργοστάσιο. Οι διαμαρτυρόμενοι απαίτησαν να σταματήσει η εκφόρτωση και ζήτησαν από την Περιφέρεια να λάβει μέτρα σχετικά με τη μεταφορά των απορριμμάτων προς καύση στο λιμάνι της ΑΓΕΤ. Όπως έγινε γνωστό σήμερα, η εκφόρτωση του RDF από το πλοίο έχει σταματήσει από χθες, ωστόσο παραμένει άγνωστο αν το πλοίο πρόλαβε να ξεφορτώσει όλο το φορτίο του, πριν μεταβεί στις εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ το κλιμάκιο ελέγχου της Περιφέρειας.

Σήμερα, τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα ζήτησαν από τον Διευθυντή Περιβάλλοντος της Π.Ε. Μαγνησίας την έκθεση του κλιμακίου, αλλά δεν την έλαβαν ακόμη. Παράλληλα, μέλη της Επιτροπής ζήτησαν τις εκθέσεις σχετικά με την αποθήκευση του RDF αλλά και αυτές που αφορούν τη διασυνοριακή μεταφορά του υλικού προς καύση.
Η Επιτροπή ζητεί επίσης να ενημερωθεί για τον τρόπο δειγματοληψίας από τα δεμάτια με το RDF, καθώς θεωρεί ότι δεν γίνεται με τον ενδεδειγμένο τρόπο.
Αν διαπιστώσουν ότι υπάρχουν παραβάσεις η Επιτροπή θα προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το