Τοπικά

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Να ανακληθεί η απόφαση για λειτουργία καταστημάτων την Κυριακή 23 Μαΐου

Την ανάκληση της λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή 23 Μαΐου 2021, δεδομένου ότι δεν αποφέρει κανένα όφελος στην οικονομία και ιδιαίτερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ζητεί με επιστολή του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι-Γεωργιάδη ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης.
Ο κ. Μπασδάνης με την επιστολή του εστιάζει ταυτόχρονα και στα θέματα αθέμιτου ανταγωνισμού που τίθενται μεταξύ των πολυκαταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που σαφώς βγαίνουν οι «μεγάλοι χαμένοι» του μέτρου.
Ειδικότερα, στην επιστολή αναφέρονται τα εξής: «Μετά την άρση των περισσότερων εκ των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας, η εμπορική αγορά εισέρχεται αργά αλλά σταδιακά σε μία ομαλότητα.
Στο πλαίσιο αυτό, προφανώς, εντάσσεται και η κυβερνητική απόφαση για λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και ορισμένες Κυριακές κατ’ εξαίρεση.
Ωστόσο, από τα δεδομένα της λειτουργίας της αγοράς την προηγούμενη Κυριακή, 16.05.2021, την κίνηση των καταναλωτών ως αυτή αποτυπώθηκε στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδος, ιδίως της επαρχίας, τον τζίρο που πραγματοποιήθηκε, προκύπτει το συμπέρασμα ότι τα εμπορικά καταστήματα, και ιδίως τα μικρομεσαία, πλην των μεγάλων πολυκαταστημάτων, είχαν ελάχιστο τζίρο, ενώ πολλές επιχειρήσεις δεν λειτούργησαν καθόλου καθώς από τον όποιο τζίρο θα πραγματοποιούσαν δεν θα καλυπτόταν ούτε το κόστος λειτουργίας τους.
Είναι πασιφανές ότι το μέτρο αυτό δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα παρά τις αγαθές προθέσεις σας.
Για τον λόγο αυτό καθίσταται πλέον αναγκαίο να ανακληθεί η λειτουργία των καταστημάτων την αμέσως επόμενη Κυριακή 23 Μαΐου 2021, δεδομένου ότι δεν αποφέρει κανένα όφελος στην οικονομία και ιδιαίτερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ σαφώς τίθενται και θέματα αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των πολυκαταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το