Τοπικά

Επιλογή Εύθυνης: Θλιβερή και προσβλητική η απάντηση της Υφυπουργού Εσωτερικών στους συμβούλους της αντιπολίτευσης

Θλιβερή και προσβλητική χαρακτηρίζουν την απάντηση του γραφείου τύπου της Μαρίνας Χρυσοβελώνη προς τον δημοτικό σύμβουλο Κώστα Γαργάλα, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης» που δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν την αποχή από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου «αρνούμενοι να αποτελέσουν άλλοθι για κανονικοποίηση της παρακμής».
Η «Επιλογή Ευθύνης» τονίζει πως, αντί το Υπουργείο Εσωτερικών να απαντήσει γιατί η Αποκεντρωμένη δεν ασκεί τον προβλεπόμενο πειθαρχικό έλεγχο κατά των υπευθύνων του Δήμου Βόλου, προτρέπει τους δημοτικούς συμβούλους να απευθυνθούν στον Εισαγγελέα, σαν να πρόκειται για προσωπική αντιδικία μεταξύ πολιτών. Αντίθετα εκφράζει την ικανοποίησή της για τη στάση του Γενικού Γραμματέα Κώστα Πουλάκη.

Η ανακοίνωση των δημοτικών συμβούλων της «Επιλογής Ευθύνης:

«Θλιβερή και προσβλητική η ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Υφυπουργού Εσωτερικών, που τυπικά μεν απαντάει στον συνάδελφο – δημοτικό σύμβουλο, Κώστα Γαργάλα, στην πραγματικότητα, όμως, στους 12 -με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες- δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, που, εδώ και τρεις μήνες, απέχουμε από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ως μια πράξη έντονης πολιτικής διαμαρτυρίας για όσα απαράδεκτα συμβαίνουν, εδώ και πάνω από τέσσερα χρόνια, στο κορυφαίο πολιτικό όργανο της πόλης μας, χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός αρμόδιου.
Αντί να απαντήσει γιατί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση κωφεύει προκλητικά και δεν ασκεί τον προβλεπόμενο πειθαρχικό έλεγχο κατά των υπευθύνων του Δήμου Βόλου για τη συστηματική παραβίαση του Νόμου και του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, που έχει οδηγήσει στην καταρράκωσή του, μας προτρέπει να απευθυνθούμε στον Εισαγγελέα, σαν να πρόκειται για προσωπική αντιδικία μεταξύ πολιτών.
Είναι, όμως, προσωπικές διενέξεις οι απρόκλητες και αναίτιες ύβρεις και οι τραμπουκισμοί σε βάρος δημοτικών συμβούλων; Είναι προσωπική διαφορά, όταν δημοτικοί σύμβουλοι παρεμποδίζονται να λάβουν το λόγο στις συνεδριάσεις; Είναι προσωπική ιδιορρυθμία, όταν αντιδρούν στη λειτουργία της δημοτικής αρχής χωρίς νόμιμες αποφάσεις; Είναι προσωπικό καπρίτσιο, όταν καταγγέλλουν ότι οι αντιπολιτεύσεις παρεμποδίζονται στην άσκηση του θεσμικού τους ρόλου;

Φαίνεται τελικά πως τη δημοκρατική εκτροπή στην πόλη μας, που τη βλέπει και τη γνωρίζει όλη η Ελλάδα, αφού οι ντροπιαστικές σκηνές κάνουν, κατά καιρούς, τον γύρο του διαδικτύου και των πανελλήνιας εμβέλειας τηλεοπτικών δικτύων, μόνο το γραφείο τύπου της Υφυπουργού Εσωτερικών δεν τη βλέπει, ή θεωρεί πως δεν αφορά το Υπουργείο.
Κρατούμε, ωστόσο, το γεγονός ότι ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης, με τη δική του δήλωση αναγνωρίζει το αυτονόητο, την αρμοδιότητα δηλαδή του υπουργείου να «ελέγχει τις πράξεις, αλλά και τις τυχόν παραλείψεις θεσμικών οργάνων και προσώπων που υπάγονται στην αρμοδιότητά του, με βάση τις διαδικασίες που προκύπτουν από το υπάρχον νομικό και θεσμικό πλαίσιο και με γνώμονα την τήρηση της νομιμότητας και την προάσπιση της ποιότητας της δημοκρατίας». Αμ’ έπος, λοιπόν, αμ’ έργον! Πάντως, μέχρι τώρα, δεν το είδαμε από τον Υπουργό Εσωτερικών, που έχει την καταγγελία στα χέρια του, εδώ και τρεις μήνες.
Σε ό,τι μας αφορά, είναι προφανές ότι επιμένουμε στην πολιτική καταγγελία των 12 δημοτικών συμβούλων. Και, φυσικά, επιμένουμε στην πολιτική αποχή μας από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αρνούμενοι να αποτελέσουμε το άλλοθι για κανονικοποίηση της παρακμής και πολιτική νομιμοποίηση αυτής της ιλαροτραγωδίας. Όσο για τα τυχόν επόμενα βήματα, θα το κρίνουμε σε συνεννόηση και με τους άλλους συναδέλφους μας δημοτικούς συμβούλους».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το