Τοπικά

Επιλογή Ευθύνης: «Κάνανε την αποχέτευση της Αγριάς …γιοφύρι της Άρτας» -Μόνο έργο τους η διάλυση της ΔΕΥΑΜΒ

Σχολιάζοντας τα όσα είπε χθες ο απερχόμενος δήμαρχος για τα έργα αποχέτευσης της Αγριάς, η παράταξη «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ-ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ» αναφέρει τα εξής:

«Ο απερχόμενος δήμαρχος ανακάλυψε, στην εκπνοή της θητείας του, ότι το έργα αποχέτευσης της Αγριάς αποτελούν «έργο ζωής, με τεράστια περιβαλλοντική και οικονομική σημασία». Το μόνο που ξέχασε να πει είναι πως η μόνη δική του «συμβολή» στα έργα αυτά είναι ότι καθυστέρησε τριάμισι με τέσσερα χρόνια να τα ολοκληρώσει. Να του θυμίσουμε, λοιπόν, ότι πρόκειται για τρία έργα πράγματι κορυφαίας περιβαλλοντικής σημασίας, συνολικής δαπάνης 12.097.004 ευρώ, τα οποία δίνουν οριστική λύση στο πρόβλημα ανεξέλεγκτης διάθεσης αστικών αποβλήτων, θωρακίζοντας τον Παγασητικό στην ακτογραμμή από το Σουτραλί μέχρι τον Άναυρο. Τα έργα αυτά δημοπρατήθηκαν το 2013 από τη  δημοτική αρχή Σκοτινιώτη και έπρεπε, με βάση τις συμβατικές δεσμεύσεις, να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο 2015.  Ειδικότερα:

α/ το έργο «Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων Αγριάς» έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί στις 21-12-2015,

β/  το έργο «Σύνδεση Δικτύου Αποχέτευσης Ακαθάρτων Αγριάς με ΕΕΛ ΔΕΥΑΜΒ» έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί στις 28-2-2015, και

γ/ το έργο «Κατασκευή Διακλαδώσεων Αποχέτευσης Ακαθάρτων Αγριάς» έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί στις 14-12-2015.

Ωστόσο, μη φανταστεί κανείς πως φταίει η απερχόμενη δημοτική αρχή για την πολύχρονη καθυστέρηση. Αλίμονο! Η απερχόμενη δημοτική αρχή, άλλωστε, το μόνο που έκανε ήταν να διαλύσει τη ΔΕΥΑΜΒ και να αδιαφορήσει για όλα τα μεγάλα θέματα της πόλης. «Οι γνωστοί πολιτικοί απατεώνες, οι αλήτες που κατέστρεψαν μια χώρα, ένα λαό, για να περνούν αυτοί καλά», φταίνε. Το αποκάλυψε, επιτέλους, και το κατήγγειλε ο ακάματος και ασυμβίβαστος …πολέμιος της διαπλοκής δήμαρχος, στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωσή του στην άδεια παραλία της Αγριάς.

Είναι περιττό να τονίσουμε πως, αν τα έργα είχαν ολοκληρωθεί κανονικά, θα είχε ήδη προχωρήσει και η β΄ φάση του δικτύου αποχέτευσης Αγριάς. Ο φάκελος του έργου «Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων Αγριάς Δ. Βόλου – Β΄ Φάση», με τα τεύχη δημοπράτησης, προϋπολογισμού 1.550.000,00 ευρώ πλέον ΦΠΑ, είχε κατατεθεί στο ΕΠΠΕΡΑΑ (ΕΣΠΑ) από τη διοίκηση Σκοτινιώτη ήδη από τον Φεβρουάριο του 2013 (υπ’ αριθμ. 62/5-2-2013 απόφαση Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ), και το έργο είναι απολύτως ώριμο για υλοποίηση.

Αλλά είπαμε: «Κυριακή κοντή γιορτή»

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το