Τοπικά

Επιλογή Ευθύνης για τη δημοτική αρχή: «Καλώς τους κι ας άργησαν!»

«Καλώς τους κι ας άργησαν!», σχολίασαν μεταξύ άλλων, με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης από τον Δήμο Βόλου για την αποπεράτωση του γκαράζ της Φιλελλήνων, από την παράταξη «Επιλογή Ευθύνης-Πάμε Μπροστά». Συγκεκριμένα η “Επιλογή Ευθύνης” αναφέρει:

«Με την υπογραφή της σύμβασης για την ολοκλήρωση του γκαράζ της Φιλελλήνων «μια ακόμη ανοιχτή πληγή επί δεκαετία κλείνει», δηλώνουν από τη δημοτική αρχή με τη γνωστή μετριοφροσύνη που τους χαρακτηρίζει. «Ξέχασαν» φυσικά ότι τα τέσσερα από αυτά τα χρόνια αφορούν στη δική τους διοίκηση… Όπως «ξέχασαν» και τις θεαματικές κωλοτούμπες τους.
Να τους τις θυμίσουμε λοιπόν εμείς: Αφού επιδόθηκαν σε πόλεμο λάσπης κατά της προηγούμενης δημοτικής αρχής και αφού έφτασαν στο σημείο να την εγκαλέσουν, γιατί είχε ακολουθήσει τη νομιμότητα και είχε κηρύξει έκπτωτο τον αφερέγγυο εργολάβο, δρομολογώντας, με ομόφωνες αποφάσεις του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου, τις διαδικασίες προς όφελος του Δήμου και της πόλης. Αφού διατυμπάνιζαν ότι είχαν τη λύση, την οποία όμως επιμελώς κρατούσαν κρυφή. Αφού προσπάθησαν ανεπιτυχώς να παγιδεύσουν τις αντιπολιτεύσεις, με πρόσκληση των επικεφαλής τους σε κλειστή σύσκεψη για την ιδιαίτερη συζήτηση του θέματος.

Αφού διένειμαν στις αντιπολιτεύσεις, με τον χαρακτήρα εμπιστευτικού εγγράφου, τις απαράδεκτες προτάσεις του αφερέγγυου εργολάβου. Αφού τα έκαναν όλα αυτά και με τον τρόπο αυτόν σπατάλησαν δύο και πλέον χρόνια, επιτέλους ήρθαν στα λόγια μας και στράφηκαν σε αυτό που τους υποδεικνύαμε από την πρώτη στιγμή, δηλαδή να συνεχίσουν από το σημείο που άφησε το θέμα η προηγούμενη δημοτική αρχή. Αν αυτό το έκαναν από την αρχή της θητείας τους, το έργο θα είχε τελειώσει εδώ και έναν τουλάχιστον χρόνο. Να σημειωθεί ότι δεν δέχθηκαν να προηγηθεί οικονομικοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας, όπως τους συμβουλεύαμε, ώστε να επιλεγεί με ασφάλεια η καλύτερη από τις νόμιμες εναλλακτικές λύσεις. Ευχόμαστε πραγματικά η επιλογή που έγινε να αποδειχτεί η σωστή για τον Δήμο και την πόλη.
Όσο για τον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας, δεν χρειάζεται να το ψάχνουν. Είναι σίγουρο πως έχουν ήδη κλείσει θέση vip …».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το