Τοπικά

Επιλογή Ευθύνης: Τρία και πλέον χαμένα χρόνια για το αποχετευτικό Νέας Αγχιάλου

Μετά την υπογραφή της σύμβασης για την ένταξη του αποχετευτικού της Νέας Αγχιάλου στον Βιολογικό Καθαρισμό του Δήμου Βόλου, η δημοτική παράταξη «Επιλογή Ευθύνης» σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως το έργο θα έπρεπε να βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς η προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ είχε εγκρίνει την οριστική παραλαβή της μελέτης του έργου και είχαν αποσταλεί προς έγκριση τα τεύχη δημοπράτησης.

«Και όμως, αντί να απολογούνται για τα  τρία και πλέον χαμένα χρόνια, πανηγυρίζουν γιατί επιτέλους το έργο εδέησε να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας» σημειώνει η Επιλογή Ευθύνης κάνοντας λόγο για έργα «που σέρνονται από παράταση σε παράταση» από τη δημοτική αρχή.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή της:

«Το έργο αποχέτευσης της Νέας Αγχιάλου, ένα έργο μείζονος περιβαλλοντικής σημασίας,  θα έπρεπε να έχει από καιρό εγκατεστημένο εργολάβο και να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Και όμως, αντί να απολογούνται για τα  τρία και πλέον χαμένα χρόνια, πανηγυρίζουν γιατί επιτέλους το έργο εδέησε να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας!

Υπενθυμίζουμε ότι ήδη από τον Μάρτιο του 2014, με την 68/05-03-2014 απόφαση της προηγούμενης Διοίκησης της ΔΕΥΑΜΒ, είχε εγκριθεί η οριστική παραλαβή της μελέτης του έργου και η αποστολή της στο ΕΠΠΕΡΑΑ για έγκριση των τευχών δημοπράτησης, όπως και έγινε.

Από τον Σεπτέμβριο του 2014 που παρέλαβε η σημερινή Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ,  άφησαν τον φάκελο τρία ολόκληρα χρόνια στα συρτάρια να «σιτέψει» και μόλις πριν από λίγους μήνες αποφάσισαν να κινηθούν, με συνέπεια να χρειαστεί και επικαιροποίηση των τευχών δημοπράτησης γιατί εν τω μεταξύ άλλαξε η νομοθεσία!

Το μόνο  «κέρδος» είναι ότι αυτό τουλάχιστον το έργο θα ολοκληρωθεί έγκαιρα, αφού την ολοκλήρωσή του θα την αναλάβει η επόμενη δημοτική αρχή. Γιατί με την τωρινή δημοτική αρχή θα είχε και αυτό την «τύχη» των έργων αποχέτευσης της Αγριάς, του Αγίου Στεφάνου και της Ιωλκού, που θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί από το 2015 και ακόμη σέρνονται από παράταση σε παράταση.».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το