Πολιτισμός

Επιλεγμένες ταινίες από τον διεθνή κινηματογράφο στην «Εξωραϊστική»

Συνεχίζονται οι προβολές στον θερινό κινηματογράφο του Βόλου «Εξωραϊστική». Κινηματογραφικά ταξίδια, με ποιοτικό σινεμά, θα γεμίσουν τα βράδια των Βολιωτών, αλλά και των επισκεπτών στον μοναδικό θερινό κινηματογράφο της πόλης.

Το πρόγραμμα προβολών τον Αύγουστο έχει ως εξής:
–19/8, 21.30, Οι Τρεις Πινακίδες Έξω Από το Έμπινγκ, Στο Μιζούρι / Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, δραματική 2017, διάρκεια: 115’, αμερικάνικη ταινία, σκηνοθεσία Μάρτιν ΜακΝτόνα με τους: Φράνσις Μακ Ντόρμαντ, Σαμ Ρόκγουελ, Γούντι Χάρελσον, Άμπι Κόρνις. Μητέρα κοπέλας που έπεσε θύμα βιασμού και δολοφονήθηκε, αναστατώνει τους κατοίκους μιας μικρής πόλης του Μιζούρι, όταν μισθώνει διαφημιστική και τοποθετεί ένα θυμωμένο μήνυμα προς τον Σερίφη της περιοχής σε τρία τεράστια billboards του επαρχιακού δρόμου, ελπίζοντας να υπάρξει ξανά κάποια κινητικότητα στις έρευνες για τον επί σειρά μηνών ασύλληπτο ένοχο.
–20/8, 19.30, Θέατρο Σκιών Αθανασίου: Καραγκιόζης, παράσταση Καραγκιόζη από το Θέατρο Σκιών Αθανασίου.
–20-21-22/8, 21.30, Βάλε Την Γιαγιά Στο Ψυγείο / Metti La Nonna In Freezer, κωμωδία 2018, διάρκεια: 100’, ιταλική ταινία, σκηνοθεσία Τζιανκάρλο Φοντάνα, Τζουζέπε Τ. Στάζι με τους: Φάμπιο Ντε Λουίτζι, Μίριαμ Λεόνε, Λουτσία Οκόνε, Μαρίνα Ρόκο. Αυτό είναι το δίλημμα που αντιμετωπίζει η Κλαούντια, μια νεαρή συντηρήτρια αρχαιοτήτων, που καταφέρνει να τα βγάζει πέρα χάρη στη σύνταξη της γιαγιάς της, καθώς η αρμόδια δημόσια υπηρεσία καθυστερεί να την πληρώσει. Όταν η γιαγιά της ξαφνικά εγκαταλείπει τον μάταιο τούτο κόσμο, η χρεοκοπία τής χτυπάει την πόρτα, οπότε η Κλαούντια, με τη βοήθεια του προσωπικού της, «παγώνει» τη γιαγιά, προκειμένου να συνεχίσει να εισπράττει τη σύνταξή της, μέχρις ότου το κράτος τής καταβάλει αυτά που της οφείλει…

Three Billboards Day

–23-24-25-26/8, 21.30, Αγαπώντας Τον Πάμπλο / Loving Pablo, δραματική / βιογραφική 2018, διάρκεια: 123’, ισπανοβουλγαρική ταινία, σκηνοθεσία Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα με τους: Πενέλοπε Κρουζ, Χαβιέρ Μπαρδέμ, Πίτερ Σκάρσγκαρντ. Η άνοδος και η πτώση του μεγαλύτερου βαρόνου ναρκωτικών στον κόσμο, Πάμπλο Εσκομπάρ, μέσα από τα μάτια της ερωμένης του και διάσημης δημοσιογράφου Βιρχίνια Βαγιέχο. Η ταινία καταγράφει την «ηγεμονία» του καρτέλ του Εσκομπάρ στην Κολομβία, σε μια περίοδο βίας και τρομοκρατίας που χώρισε τη χώρα στα δύο και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων. Η ταινία είναι βασισμένη στα απομνημονεύματα της Βαγιέχο με τίτλο «Loving Pablo, Hating Escobar».
–27/8 στις 22.15, 28-29/8 στις 21.30, Μαμά Από Το Πουθενά / Momo, κομεντί 2018, διάρκεια: 105’, γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Βίνσεντ Λομπέλ, Σεμπαστιάν Τιερί με τους: Κριστιάν Κλαβιέ, Κατρίν Φρο, Σεμπαστιάν Τιερί. Όταν ένα βράδυ ο κύριος και η κυρία Πριού επιστρέφουν σπίτι, ανακαλύπτουν έκπληκτοι ότι κάποιος, ονόματι Πάτρικ, έχει εγκατασταθεί στο σπίτι τους και δηλώνει παιδί τους! Λέει μάλιστα ότι επέστρεψε στους γονείς του για να τους γνωρίσει τη σύζυγό του. Οι Πριού δεν έκαναν ποτέ παιδιά. Αν και όλα δείχνουν ότι ο Πάτρικ είναι πράγματι ο γιος τους… Είναι ο Πάτρικ μυθομανής; Μήπως οι Πριού ξεχνούν ότι έχουν παιδί; Ή μήπως ξύπνησε το μητρικό ένστικτο της κυρίας Πριού και απέκτησε τον γιο που πάντα ήθελε;
–27/8 στις 20.15, 17/9 στις 19.45, Ο Μαγεμένος Πρίγκιπας (Μεταγλ) / Charming, παιδική 2018, διάρκεια: 100’. Τι θα γινόταν αν η Χιονάτη, η Σταχτοπούτα και η Ωραία Κοιμωμένη ανακάλυπταν ότι είναι αρραβωνιασμένες με τον ίδιο πρίγκιπα; Κάτω από την επιρροή ενός μαγικού κόλπου μιας σατανικής Βασίλισσας, ο πρίγκιπας με τη βοήθεια της νεαρής Λενόρε, πρέπει να ξεκινήσει ένα επικό ταξίδι για να βρει την πραγματική του αγάπη.

–30-31/8, 1-2/9, 21.30, Το Βιβλιοπωλείο της Κυρίας Γκριν / The Bookshop, δραματική 2018, διάρκεια: 113’, ισπανογερμανική ταινία, σκηνοθεσία Ιζαμπέλ Κοϊξέ με τους Έμιλι Μόρτιμερ, Μπιλ Νάι, Πατρίσια Κλάρκσον. Αγγλία 1959. Μια νεαρή γυναίκα αποφασίζει, παρά την αντίθεση των κατοίκων, να ανοίξει ένα βιβλιοπωλείο σε μια μικρή επαρχιακή πόλη. Μια απόφασή που θα εξελιχθεί σε πολιτικό ναρκοπέδιο, με τους περισσότερους να βλέπουν στο πρόσωπό της έναν ανεπιθύμητο εχθρό. Εκθέτοντας τους κατοίκους σε ριζοσπαστικά αριστουργήματα της εποχής, όπως η «Λολίτα» του Ναμπόκοφ και το «Φαρενάιτ 451» του Ρέι Μπράντμπερι, προετοιμάζει το έδαφος της αφύπνισης για τη συντηρητική αυτή πόλη. Βασισμένο στο best-seller της Πενέλοπε Φιτζέραλντ.
–3/9 στις 22.15, 4-5/9, 21.30, Κυρία Από Τύχη / Madame, δραμεντί 2017, διάρκεια: 91’, αγγλογαλλική ταινία, σκηνοθεσία Αμάντα Στερς με τους: Τόνι Κολέτ, Χάρβεϊ Κεϊτέλ, Ρόσι Ντε Πάλμα, Μάικλ Σμάιλι, Τομ Χιουζ. Η Anne (Toni Collete) και ο Bob (Harvey Keitel) είναι ένα ευκατάστατο ζευγάρι με πολλές διασυνδέσεις, που για να δώσει εκ νέου σπίθα στον έγγαμο βίο, μετακομίζει σε μια έπαυλη στο Παρίσι. Ενώ γίνονται οι προετοιμασίες ενός πολυτελούς δείπνου με εκλεπτυσμένους, κοσμοπολίτες προσκεκλημένους, η οικοδέσποινα ανακαλύπτει ότι οι παρευρισκόμενοι θα είναι 13. Σε πανικό, η Anne πιέζει την πιστή της οικιακή βοηθό Maria (Rossy de Palma) να μεταμφιεστεί σε μία μυστηριώδη Ισπανίδα αριστοκράτισσα για να αποφύγει τον γρουσούζικο αριθμό. Αλλά το άφθονο κρασί και η χαριτωμένη κουβέντα φέρνουν κατά λάθος τη Maria κοντά σε έναν γόη Βρετανό έμπορο έργων τέχνης (Michael Smiley).

–3/9 στις 20.15, Ξενοδοχείο Για Τέρατα 3: Ώρα Για Διακοπές, παιδική 2018, διάρκεια: 100’, αμερικάνικη ταινία, σκηνοθεσία Τζεντι Ταρτακοφσκι.
–6 έως 11/9 στις 20.00, 24/9 στις 19.45, Κρίστοφερ & Γουίνι (Μεταγλ) / Christopher Robin, παιδική 2018, διάρκεια: 104’, αμερικάνικη ταινία, σκηνοθεσία Μαρκ Φόρστερ. Στην τρυφερή live-action περιπέτεια της Disney, Κρίστοφερ & Γουίνι, το νεαρό αγόρι που έζησε αμέτρητες ιστορίες στο Δάσος των Εκατό Εκταρίων με την ενθουσιώδη και αξιαγάπητη παρέα των παιχνιδιών του, μεγάλωσε και έχασε το δρόμο του. Τώρα, οι φίλοι της παιδικής του ηλικίας θα επιστρέψουν στον ενήλικο κόσμο για να βοηθήσουν τον Κρίστοφερ Ρόμπιν να θυμηθεί το στοργικό και παιχνιδιάρικο αγόρι που ακόμα βρίσκεται κάπου μέσα του. Ο ενήλικας Κρίστοφερ δουλεύει συνέχεια, πληρώνεται λίγο και το επαγγελματικό του μέλλον είναι αβέβαιο. Έχει δική του οικογένεια, αλλά εργάζεται τόσο πολύ που έχει ελάχιστο χρόνο για τη γυναίκα και την κόρη του.
–6-7-8-9/9, 22.00, Ο Γιατρός Βλάπτει Σοβαρά Την Υγεία / Dr. Knock, κωμωδία 2017, διάρκεια: 113’, γαλλοβελγική ταινία, σκηνοθεσία Λοράν Λεβί με τους Ομάρ Σι, Άλεξ Λουτζ, Άνα Ζιραρντό. Ένας γιατρός και πρώην απατεώνας βρίσκει καταφύγιο σε ένα μικρό επαρχιακό χωριό στις Γαλλικές Άλπεις. Θα ανακαλύψει έκπληκτος όμως ότι όλοι οι κάτοικοί του χαίρουν άκρας υγείας. Ο μόνος τρόπος για να βγάλει κάποια λεφτά είναι να τους πείσει ότι είναι άρρωστοι. Με περισσή μαεστρία και χειρισμούς, ο Νοκ βρίσκει μια ασθένεια για όλους, πραγματική ή φανταστική…
–10-11/9 στις 22.00, 12/9 στις 21.30, Ανεκπλήρωτος Γάμος / On Chesil Beach, δραματική 2018, διάρκεια: 110, αγγλική ταινία, σκηνοθεσία Ντόμινικ Κουκ, με τους: Σίρσα Ρόναν, Μπίλι Χάουλ, Έμιλι Γουάτσον, Σάμιουελ Γουέστ. Βρετανία, Ιούλιος 1962. Ο Έντουαρντ και η Φλόρενς, δύο νιόπαντροι παρθένοι, φτάνουν στο ξενοδοχείο τους στην ακτή του Ντορσέτ. Καθώς ο γάμος τους υπόσχεται ένα ευτυχισμένο μέλλον, οι ίδιοι παλεύουν να καταπνίξουν τους κρυφούς τους φόβους για τη γαμήλια νύχτα που έρχεται… Σε αυτό το ξενοδοχείο με θέα την παραλία Σεσίλ, αυτοί οι φόβοι τους θα καταλήξουν σε ένα φινάλε που δεν θα περίμενε ποτέ κανείς. Μία προσαρμογή της ομώνυμης νουβέλας του Ίαν ΜακΓιούαν, η οποία κυκλοφορεί στην Ελλάδα με τίτλο «Στην Ακτή» από τις Εκδόσεις Πατάκη. Μια ιστορία για το πώς μπορούν ολόκληρες ζωές να μεταμορφωθούν από μία χειρονομία που δεν έγινε ή μία λέξη που δεν ειπώθηκε ποτέ.

–12/9, 19.15, Παιδικό Θέατρο Δελφινάκι: Ο Θησαυρός Των Στρουμφ. Τα Στρουμφάκια προσπαθούν να βρουν ένα μεγάλο θησαυρό και μ’ αυτόν να εκπληρώσουν τα όνειρά τους (να σταματήσουν τους πολέμους, να προστατεύσουν τα ζώα και να κάνουν τη γη μας καταπράσινη).
–13-14-15-16/9, 21.30, Θα Έρθω Κοντά Σου Σιγά-Σιγά / Tout Le Monde Debout, κωμωδία 2018, διάρκεια: 107’, γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Φρανκ Ντιμπόσκ, με τους: Φρανκ Ντιμπόσκ, Έλσα Ζίλμπερσταϊν, Αλεξαντρά Λαμί, Ζεράρ Νταρμόν. Ο Ζοσελίν, επιτυχημένος επιχειρηματίας αλλά και μανιώδης ψεύτης, στην προσπάθειά του να αποπλανήσει μια όμορφη γυναίκα, παριστάνει το άτομο με ειδικές ανάγκες. Όλα καλά, μέχρι την ημέρα που θα γνωρίσει την αδελφή της…
–17/9, 22.00, 18-19/9, 21.30, Βηρυτός / Beirut, πολιτικό θρίλερ 2017, διάρκεια: 109’, αμερικάνικη ταινία, σκηνοθεσία Μπραντ Άντερσον με τους: Τζον Χαμ, Ρόζαμουντ Πάικ, Ντιν Νόρις, Μαρκ Πελεγκρίνο, Λάρι Πάιν, Σέι Γουίγκαμ, Αλόν Αμπούτμπουλ, Ιντίρ Σεντέρ, Τζόναθαν Κόυιν. Δύο μυστικοί πράκτορες της CIA (Rosamund Pike, Dean Norris) αναθέτουν στον Mason Skiles (Jon Hamm), έναν πρώην Αμερικανό διπλωμάτη, να επιστρέψει στον Λίβανο μετά από δέκα χρόνια, για να διαπραγματευτεί τη ζωή ενός φίλου του. Τίποτα δεν είναι όπως το θυμόταν και εκτός από τα φαντάσματα του παρελθόντος, ο Mason βρίσκεται αντιμέτωπος με αποκαλύψεις που αφορούν τις προθέσεις του ισραηλινού στρατού, επικεφαλής Αμερικανών πολιτικών, της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και διεφθαρμένων γραφειοκρατών.

–20 έως 23/9, 21.30, 24/9 στις 21.45, 25-26/9 στις 21.30, Σ’ Αυτή Τη Χώρα Κανείς Δεν Ήξερε Να Κλαίει, κωμωδία 2018, διάρκεια: 100’, ελληνική ταινία, σκηνοθεσία Γιώργου Πανουσόπουλου με τους: Μαργαρίτα Πανουσοπούλου, Serge Requet Barville, Φωτεινή Τσακίρη, Μπάμπη Χατζηδάκη, Βαλέρια Χριστοδουλίδου, Θάνο Πρίτσα, Σταύρο Μερμήγκη, Γιάννη Χατζηγιάννη. Ποια είναι η «χώρα που κανείς δεν ήξερε να κλαίει»; Στη νέα ταινία του Γιώργου Πανουσόπουλου είναι ένας ιδεατός τόπος, ένα ξεχασμένο νησάκι του Αιγαίου, που βρίσκει ιδανικό τοπίο-σκηνικό την Ικαρία. Αν εκεί επιστήμονες από όλο τον κόσμο ψάχνουν το μυστικό της μακροζωίας των κατοίκων, ο Γιώργος Πανουσόπουλος με αφορμή δύο ερωτικές ιστορίες, μιλάει στην ταινία του για τον «ελληνικό τρόπο», τους ξένους και την Ελλάδα πριν και μετά την οικονομική κρίση.
–27 έως 30/9, 21.30, Bookclub, κωμωδία 2018, διάρκεια: 104’, αμερικάνικη ταινία, σκηνοθεσία Μπιλ Χόλντερμαν με τους: Νταϊάν Κίτον, Τζέιν Φόντα, Κάντις Μπέργκεν, Μέρι Στρινμπέργκερ. Η Νταϊάν έμεινε πρόσφατα χήρα, μετά από 40 χρόνια έγγαμου βίου. Η Βίβιαν απολαμβάνει μια ερωτική ζωή χωρίς δεσμεύσεις. Η Σάρον προσπαθεί ακόμα να ξεπεράσει ένα διαζύγιο 10 ετών. Η Κάρολ βλέπει τον γάμο της να καταρρέει, έπειτα από 35 χρόνια. Οι ζωή τεσσάρων φίλων θα αλλάξουν δια παντός μετά την ανάγνωση του περιβόητου βιβλίου «50 Αποχρώσεις του Γκρι»…

Share

Πρόσφατα άρθρα

Δανία: Έψαχναν ένα κλεμμένο ποδήλατο και τελικά βρήκαν κλεμμένα… έργα τέχνης

Στην Κοπεγχάγη, η έρευνα για τη φερόμενη κλοπή ενός ποδήλατου οδήγησε στον εντοπισμό έργων τέχνης…

12 Ιουνίου 2024

Στις 29 Ιουνίου οι εκλογές στον ΓΣΒ «Η Νίκη»

Το Σάββατο 29 Ιουνίου θα διενεργηθούν εκλογές για να αναδειχθεί νέα διοίκηση στον ΓΣΒ «Η…

12 Ιουνίου 2024

Αμοργός: Αυτό είναι το τελευταίο μήνυμα του 59χρονου τουρίστα που αγνοείται

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 59χρονου Αμερικανού τουρίστα στην Αμοργό. Τα ίχνη…

12 Ιουνίου 2024

Τόρι Σπέλινγκ: Άφησε σε τραγική κατάσταση το σπίτι που ζούσε με τα πέντε της παιδιά – Τι αποκάλυψαν οι γείτονες

Η Τόρι Σπέλινγκ εγκατέλειψε το πολυτελές ακίνητο, όπου ζούσε για τέσσερις μήνες με τα πέντε…

12 Ιουνίου 2024

Ναρκωτικά: Η «χαρτογράφηση» της κοκαΐνης στην Ευρώπη

Αύξηση στη χρήση κοκαΐνης παρατηρείται στην Ευρώπη, στην οποία αποτελεί το δεύτερο πιο συχνά χρησιμοποιούμενο…

12 Ιουνίου 2024

Eurostat: Ενας στους τέσσερις Έλληνες ζούσε στο όριο της φτώχειας το 2023

Ένας στους τέσσερις ανθρώπους στην Ελλάδα και δύο στους δέκα στην ΕΕ ζουν στο όριο…

12 Ιουνίου 2024