Τοπικά

Επικουρικοί γιατροί: Αναζητείται άμεσα λύση για να μην «αδειάσει» το Νοσοκομείο του Βόλου

Εκτός ΕΣΥ αναμένεται να βρεθούν 1100 γιατροί με βάσει απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου. Εάν δεν επαναπροκηρυχθούν οι θέσεις,  από το Αχιλλοπούλειο αναμένεται να αποχωρήσουν 11 από τους 17 επικουρικούς. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ,  στα Δημόσια Νοσοκομεία υπηρετούν 1100 γιατροί οι οποίοι προσλήφθηκαν με προκήρυξη που αφορούσε Ιατρούς σε παράταση (εργασία έως 31.12.2019). Αν δουν την πόρτα της εξόδου κινδυνεύουν να κλείσουν ζωτικά τμήματα ειδικά στα Περιφερειακά Δημόσια Νοσοκομεία.

Ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών του νοσοκομείου Βόλου κ. Μαλινδρέτος δήλωσε πως εάν δεν γίνει άμεσα η επαναπροκήρυξη των θέσεων, στο τέλος του χρόνου θα φύγουν 11 από τους 17 επικουρικούς και τότε πρέπει όλοι να αναρωτιόμαστε ποια κλινική δεν θα έχει πρόβλημα και όχι ποια θα έχει…

«Το πρόβλημα θα είναι μεγάλο και μη αντιμετωπίσιμο εάν συμβεί κάτι  τέτοιο. Έχουμε ζητήσει να προχωρήσουν οι επαναπροκηρύξεις αλλά όσο περνά ο καιρός ο κίνδυνος μεγαλώνει».

Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι το ελεγκτικό συνέδριο δεν εγκρίνει τους μισθούς πέραν των 24 μηνών, τόσο για τους γιατρούς όσο και για το προσωπικό λόγω σχετικού νόμου.

Αφορμή για τις νέες καταγγελίες στάθηκε η απόφαση από το Ι Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου 0241/22-7-2019 η οποία ρητώς αναφέρει ότι παρανόμως ο Γυναικολόγος του Νοσοκομείου Χαλκιδικής που δεν πληρώνεται ο μισθός του και οι εφημερίες για οκτώ μήνες ασχολείται πέραν του 24μήνου και εάν συνεχισθεί η παράνομη σύμβασή του που είναι αυτοδικαίως άκυρη και καταβληθούν αποδοχές η Διοίκηση του Νοσοκομείου θα διωχθεί πειθαρχικά.

Μάλιστα αναφέρει ότι θα κοινοποιηθεί και στις Εισαγγελικές αρχές. Ως εκ τούτω κινδυνεύουν να διωχθούν και ποινικά οι εκκαθαριστές της μισθοδοσίας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το