Τοπικά

Επικίνδυνος ο δρόμος στην είσοδο του Κισσού “Θ”

Σ12 Φ1 ΔΙΣΤΗΛΗ  ΚΙΣΣΟΣ

Τις διαμαρτυρίες τους, γιατί μέχρι στιγμής δεν έχει επισκευαστεί η ζημιά στο οδόστρωμα του δρόμου στην είσοδο του Κισσού, όπου εδώ και περίπου εννιά μήνες έχει καταρρεύσει κομμάτι του, εκφράζουν οι κάτοικοι του χωριού.
Παράλληλα η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μαρία Σαμαρά τονίζει πως η κατάσταση στο εσωτερικό οδικό δίκτυο είναι δραματική, ενώ η Δημοτική Αρχή δεν είναι διεκδικητική στην επούλωση των πληγών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.
Η ζημιά στο οδόστρωμα στην είσοδο του Κισσού έχει προκληθεί από τα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου και μέχρι στιγμής δεν έχει αποκατασταθεί. Ουσιαστικά έχει δημιουργηθεί ένα ρεύμα κυκλοφορίας, ενώ λόγω της επικινδυνότητας, το λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ δεν εισέρχεται στο χωριό και ειδικότερα στο μεγάλο πάρκιν, αλλά αποβιβάζει και επιβιβάζει τους επιβάτες στη διασταύρωση του επαρχιακού οδικού δικτύου, δηλαδή περίπου ένα χιλιόμετρο έξω από το χωριό…
Οι κάτοικοι αντιδρούν με την κατάσταση, επισημαίνοντας πως ηλικιωμένοι και ηλικιωμένες διανύουν ένα χιλιόμετρο για να επιβιβαστούν στο λεωφορείο ή να αποβιβαστούν ερχόμενοι από τον Βόλο, κουβαλώντας πολλές φορές πράγματα.
Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Σαμαρά υπογράμμισε πως «έχουν περάσει εννιά μήνες από τότε που προκλήθηκε η ζημιά στο οδόστρωμα, στην είσοδο του Κισσού και δυστυχώς το πρόβλημα δεν έχει αντιμετωπιστεί. Η ταλαιπωρία των κατοίκων είναι μεγάλη και με απογοήτευση διαπιστώνουν πως τόσο καιρό δεν έχει γίνει τίποτα. Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή Ζαγοράς-Μουρεσίου δεν είναι διεκδικητική, ώστε να δώσει μια λύση, αφήνοντας τους κατοίκους στον Κισσό έρμαια μιας ιδιαίτερα προβληματικής κατάστασης. Παράλληλα και το ευρύτερο επαρχιακό οδικό δίκτυο έχει προβλήματα με λακκούβες, μικρές κατολισθήσεις, «φαγώματα» στο οδόστρωμα, για τα οποία η Δημοτική Αρχή δεν κάνει τίποτα, ενώ ήδη βρισκόμαστε στην κορύφωση της τουριστικής σεζόν και χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονται το Ανατολικό Πήλιο, περιμένοντας να δουν ένα βελτιωμένο οδικό δίκτυο».
Η κ. Σαμαρά συμπλήρωσε πως «έχω διανύσει το αγροτικό οδικό δίκτυο, αλλά και το εσωτερικό οδικό δίκτυο των χωριών, που είναι αρμοδιότητα του Δήμου και διαπίστωσα με μεγάλη απογοήτευση, αλλά και λύπη, πως η κατάσταση είναι πολύ άσχημη. Οι αγροτικοί δρόμοι δεν πατιούνται από τα αγροτικά αυτοκίνητα και στα χωριά οι εσωτερικοί δρόμοι έχουν γεμίσει λακκούβες. Ο Δήμος θα έπρεπε να είχε κάνει πολύ περισσότερα πράγματα, για να διορθωθεί η κατάσταση και να μην ταλαιπωρούνται οι παραγωγοί, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το