Τοπικά

Επικίνδυνο «παιχνίδι» θανάτου από εφήβους που πετάγονται μπροστά σε οχήματα – Τρία περιστατικά σε Βόλο κι Αγριά

Ένα νέο και άκρως επικίνδυνο «παιχνίδι» έχει κάνει την εμφάνισή του τις τελευταίες ημέρες στον Βόλο, με νεαρούς οι οποίοι «δοκιμάζουν» τα όριά τους και πετάγονται μπροστά σε οχήματα την ώρα που κινούνται, «δοκιμάζοντας» παράλληλα και τα αντανακλαστικά των οδηγών.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΦΥΣΣΑ

Ο Βασίλης Καλλίας, εκπαιδευτής οδηγών, μιλά στη «Θ» για την περιπέτεια που έζησε την περασμένη Δευτέρα, ενώ κινούνταν με το δίκυκλό του επί της οδού Ανθ. Γαζή.
Όπως ο ίδιος εξιστορεί «Βρισκόμουν στην Ανθ. Γαζή και στο ύψος της οδού Κρίτσκη, ήταν τρία παιδιά που με κοιτούσανε με έντονο βλέμμα και είχαν εστιάσει πάνω μου. Αμέσως κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά. Επιβράδυνα κι όντως τα δύο από αυτά, πετάχτηκαν ξαφνικά μπροστά μου διασχίζοντας κάθετα τον δρόμο, ενώ ο τρίτος νεαρός, κρατούσε κινητό για να καταγράψει το συμβάν. Μιλάμε για ηλικίες 15 – 16 ετών παιδιά».
Ο κ. Καλλίας αναφέρθηκε και σε άλλα δύο περιστατικά, το ένα στην Πολυμέρη στο ύψος της οδού Κανάρη, όπου εκεί νεαρός περίμενε το λεωφορείο το Νο5 και επί κάποιες ημέρες, πεταγόταν απότομα στον δρόμο, την ώρα που περνούσαν οχήματα και μετά επέστρεφε στο πεζοδρόμιο. Να σημειωθεί ότι η Πολυμέρη είναι ένας δρόμος που δέχεται μεγάλο όγκο οχημάτων.
Το τρίτο περιστατικό σύμφωνα με τον ίδιο, έγινε στον δρόμο προς Αγριά, όπου εκεί πετάχτηκε νεαρή κοπέλα και στη συνέχεια απομακρύνθηκε. «Εξαφανίζονται σε χρόνο ρεκόρ» δήλωσε ο κ. Καλλίας και συνέχισε «Είναι αδιανόητο αυτό που γίνεται».

Αποστάσεις
Ο κ. Καλλίας, ως εκπαιδευτής συμβουλεύει τους οδηγούς να κρατάνε αποστάσεις ασφαλείας και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν οδηγούν. Όπως τονίζει «Είναι πολύ σημαντικό οι οδηγοί να τηρούμε και να κρατάμε τις αποστάσεις ασφαλείας από τον μπροστινό μας. Εμένα όταν μου συνέβη το περιστατικό, κοίταξα αμέσως τον καθρέφτη μου για να δω ποιος είναι πίσω μου. Δεν ξέρουμε σε κάθε περίπτωση πώς θα αντιδράσει ο μπροστινός μας οδηγός και θα πρέπει να τηρούμε αποστάσεις για να προφυλαχτούμε και εμείς και οι άλλοι οδηγοί και οι πεζοί».
Αξίζει να σημειωθεί ότι για κανένα από τα παραπάνω περιστατικά, δεν έχει γίνει καταγγελία στην Αστυνομία.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το