Τοπικά

Επικίνδυνο δάπεδο γυμναστηρίου Δημοτικού

Σε αντικατάσταση του πλαστικού δαπέδου στο γυμναστήριο του 6ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου θα προχωρήσει η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου, με ομόφωνη απόφαση που έλαβε στην τελευταία της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή.
Κατά την αυτοψία που διενεργήθηκε από την Υπηρεσία διαπιστώθηκε η ακαταλληλότητα του υφιστάμενου πλαστικού τάπητα λόγω της αστοχίας που παρουσίασε η βάση έδρασής του που με την πάροδο των ετών παρουσίασε μερική καθίζηση σε διάφορα σημεία με αποτέλεσμα η τελική επιφάνεια να μην είναι λεία και να εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των μαθητών που κάνουν χρήση του γυμναστηρίου.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το νέο αθλητικό δάπεδο θα είναι κατάλληλο και πιστοποιημένο για χρήση σε εσωτερικούς χώρους γυμναστηρίων, aerobic, crossfit, γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ, τένις, επιτραπέζιου τένις, σε επαγγελματικές σχολές χορού και κλασικού μπαλέτου. Η τελική επιφάνεια του πλαστικού αθλητικού δαπέδου θα έχει PU για να μην χαράσσεται. Η όψη της επιφάνειας του αθλητικού δαπέδου θα είναι σαν φλοιού πορτοκαλιού για να μπορεί ο αθλητής να εξασκείτε ακόμη και με την υγρασία από τον ιδρώτα, θα έχει δυναμικό υπόστρωμα αφρού με τεχνολογία διπλής συμπίεσης CXP, για μεγαλύτερη απορρόφηση κραδασμών. Επίσης, θα είναι κατάλληλο για να φιλοξενήσει στον ίδιο χώρο πολλών ειδών αθλήματα χωρίς την παραμικρή αλλαγή (γήπεδο μπάσκετ και γήπεδο βόλεϊ μαζί). Το δάπεδο θα έχει πιστοποίηση απορρόφησης κραδασμών για τη σπονδυλική στήλη ASTM F2772 Class 3: 45%. Οι ενώσεις των δαπέδων θα συνδέονται με το ίδιο υλικό σε κορδόνι για ένα ενιαίο αποτέλεσμα χωρίς καμία ραφή σε όλη την επιφάνεια.
Η δαπάνη για την προμήθεια προϋπολογίζεται ενδεικτικά στο συνολικό ποσό των 7.682 ευρώ και θα βαρύνει τον Κωδικό του προϋπολογισμού του Δήμου Βόλου «Συντήρηση Επισκευή και Ανακαίνιση Σχολικών κτιρίων 2017».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το