Τοπικά

Επικίνδυνη κυκλοφοριακή αλλαγή στη Γαμβέτα – Πάνω από τους μισούς οδηγούς παραβιάζουν το «STOP»

Από την περασμένη Τρίτη έχουν γίνει οι απαραίτητες εργασίες σηματοδότησης και βαψίματος στην άσφαλτο στις οδούς Τάκη Οικονομάκη, Αλεξάνδρας και Ερμού, με τις οποίες η Γαμβέτα έχει πλέον προτεραιότητα έναντι των προαναφερόμενων δρόμων για τις ανάγκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου. Επικίνδυνη η αλλαγή τονίζουν περίοικοι και καταστηματάρχες που γίνονται καθημερινά μάρτυρες φραστικών επεισοδίων μεταξύ οδηγών.

Σε εργασίες σηματοδότησης στη Γαμβέτα προχώρησαν συνεργεία της αρμόδιας υπηρεσίας από την περασμένη Τρίτη, η οποία έχει προτεραιότητα στη συμβολή της με την Τάκη Οικονομάκη, την Αλεξάνδρας και την Ερμού.
Αν και μπήκαν τα απαραίτητα σήματα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τα τεράστια «STOP» στην άσφαλτο των προαναφερόμενων δρόμων, κάποιοι οδηγοί συνηθισμένοι από την προϋπάρχουσα κατάσταση παραβιάζουν την προτεραιότητα.
Η «Θ» βρέθηκε στην περιοχή συνομιλώντας με περιοίκους και καταστηματάρχες, η πλειοψηφία των οποίων κάνει λόγο για επικίνδυνη αλλαγή, που δεν ήταν απαραίτητη.

Η Γαμβέτα πλέον έχει προτεραιότητα έναντι της Αλεξάνδρας και της Ερμού, με περιοίκους και καταστηματάρχες να γίνονται μάρτυρες φραστικών επεισοδίων μεταξύ οδηγών

Η πιο επικίνδυνη διασταύρωση είναι της Γαμβέτα με την Αλεξάνδρας, διότι η δεύτερη έχει προτεραιότητα σε όλες τις διασταυρώσεις, πλην μερικών εξαιρέσεων, όπως είναι με την Κ. Καρτάλη και την Ιωλκού.
Υπάλληλος σε κατάστημα της περιοχής επισήμανε ότι είναι καθημερινά τα φαινόμενα παραβίασης του «STOP» και στην Αλεξάνδρας και στην Ερμού, ενώ στην ημερήσια διάταξη βρίσκονται και τα «γαλλικά» μεταξύ οδηγών.
Η ίδια τόνισε ότι θεωρεί την αλλαγή περιττή, διότι ούτως ή άλλως τα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατέβαιναν τη Γαμβέτα, χωρίς ουσιαστικά να σταματήσουν, με τη χρήση της σειρήνας.

Καταστηματάρχης ανέφερε ότι πάνω από τους μισούς οδηγούς που κινούνται στην Αλεξάνδρας και την Ερμού δεν σταματούν για να παραχωρήσουν προτεραιότητα σε αυτούς που διασχίζουν τη Γαμβέτα και είναι θέμα χρόνου να συμβεί κάποιο τροχαίο ατύχημα.
Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι δεν έχει συμβεί κάποιο τροχαίο ατύχημα, διότι όσοι κατεβαίνουν τη Γαμβέτα, συνηθισμένοι από το γεγονός ότι τόσα χρόνια δεν είχε προτεραιότητα, ακινητοποιούν το αυτοκίνητό τους για να περάσουν ή να στρίψουν σε Αλεξάνδρας ή Ερμού.
Περίοικος επισήμανε ότι φταίει η απροσεξία των οδηγών, οι οποίοι δεν δίνουν σημασία ούτε στα σήματα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, αλλά ούτε στο «STOP» που έχει γραφτεί με μεγάλα γράμματα στον δρόμο και της Αλεξάνδρας και της Ερμού.

Παρά την τοποθέτηση των σημάτων του ΚΟΚ και τα τεράστια «STOP» στην άσφαλτο πάνω από τους μισούς οδηγούς παραβιάζουν την προτεραιότητα στην Αλεξάνδρας και την Ερμού
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το