Τοπικά

Eπικαιροποιήθηκε το επιχειρησιακό πλάνο ετοιμότητας και επέμβασης για την αντιμετώπιση κινδύνων από έκτακτα καιρικά φαινόμενα

Εν αναμονή εκδήλωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Ε.Μ.Υ. καθώς και το Προειδοποιητικό Σήμα της Γ.Γ.Π.Π., πραγματοποιήθηκε εκτάκτως σήμερα Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022, υπό την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων κας Κολυνδρίνη Δωροθέας και παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων.
Σκοπός της συνεδρίασης ήταν η διασφάλιση του καλύτερου συντονισμού όλων των φορέων προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τα επικείμενα έντονα φαινόμενα βροχοπτώσεων, καταιγίδων, κλπ.
Αρχικά η κα Κολυνδρίνη Δωροθέα ευχαρίστησε όλους τους φορείς για τη συμμετοχή τους στην έκτακτη συνεδρίαση του ΣΟΠΠ, τονίζοντας ότι είναι απαραίτητο να γνωρίζει ο κάθε ένας τις αρμοδιότητες του και την περιοχή ευθύνης του, ώστε να υπάρχει άμεση και έγκαιρη παρέμβαση οπουδήποτε και αν χρειασθεί.

Η Αντιπεριφεριάρχης κα Κολυνδρίνη Δωροθέα ενημέρωσε τους φορείς ότι ήδη έχει πραγματοποιηθεί σύσκεψη με την αρμόδια Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕΜΣ, όπου επικαιροποιήθηκε το επιχειρησιακό πλάνο ετοιμότητας και επέμβασης με τα κατάλληλα μηχανήματα και το προσωπικό της για την αντιμετώπιση κινδύνων από έκτακτα καιρικά φαινόμενα. Επιπλέον, τόνισε ότι έχουν πραγματοποιηθεί από την Π.ΕΜ.Σ. και εκτελούνται έργα αντιπλημμυρικά, οριοθέτησης και διευθέτησης χειμάρρων, καθαρισμοί ρεμάτων , τάφρων και ερεισμάτων για την ασφαλή διοχέτευση των νερών σε όλο τον Νομό καθώς και στα νησιά των Β. Σποράδων.

Η ΠΕΜΣ διαθέτει ως εργαλείο επέμβασης το μητρώο μηχανημάτων ιδιωτών και ήδη έχουν ενημερωθεί οι ιδιώτες να είναι σε ετοιμότητα από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και θα παρέμβουν όπου κριθεί αναγκαίο τόσο στο Νομό Μαγνησίας, όσο και στα νησιά των Β. Σποράδων.
Εστάλη έγγραφο στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας για την ανάγκη περιπολιών και την διακοπή της κυκλοφορίας όπου χρειασθεί και αν αυτό απαιτηθεί είτε σε ρέματα, χειμάρρους ή εκβολές ρεμάτων, είτε σε πολύ επικίνδυνα σημεία.
Επιπλέον, ενημερώθηκαν εγγράφως και οι Δήμοι με τα μηχανήματα έργων που διαθέτουν να βρίσκονται σε ετοιμότητα και επιφυλακή, να προβούν στην ενημέρωση των πολιτών για τα επερχόμενα φαινόμενα και τις σχετικές συστάσεις της Γ.Γ. Πολ. Προστασίας και να δοθούν οι σχετικές οδηγίες προς αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων. .
Τέλος, εστάλησαν έγγραφες ενημερώσεις σε όλους τους φορείς, στους πολίτες και σε τοπικό επίπεδο των αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων για περιορισμό των μετακινήσεων, λόγω των επερχόμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Καλάθια

Πέρασε το «Καλάθι της Σαρακοστής» και πλησιάζοντας προς το Πάσχα, το υπουργείο εξετάζει κι ετοιμάζει…

29 Μαρτίου 2024

Δημόσια Πρόσκληση για τον 7ο κύκλο του Προγράμματος «Σημεία Στήριξης» της Κοινωνίας των Πολιτών

Δέκα κοινωφελή ιδρύματα της Ελλάδας ενώνουν τις δυνάμεις τους για την υποστήριξη της Κοινωνίας των…

29 Μαρτίου 2024

Υπερβάσεις

Η αφρικανική σκόνη έκανε και την εμφάνισή της και στον Βόλο το τελευταίο 24ωρο με…

29 Μαρτίου 2024

Σε Αγριά και Κάτω Λεχώνια ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ για τα έργα εκσυγχρονισμού του δικτύου ύδρευσης

Στην Αγριά και στα Κάτω Λεχώνια βρέθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Αργύρης Κοπάνας με την…

29 Μαρτίου 2024

Εβδομάδα ευαισθητοποίησης και πρόληψης δημόσιας υγείας – Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον ΕΟΔΥ Β. Ελλάδος

  Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τον Περιφερειακό ΕΟΔΥ Βορείου Ελλάδος…

29 Μαρτίου 2024

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για είσοδο στο 2ο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Βόλου για το σχολικό έτος 2024-2025

Aνακοινώθηκε η έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για είσοδο και στις 3 τάξεις του 2ου…

29 Μαρτίου 2024