Κόσμος

Επείγουσα συνάντηση ΥΠΕΣ της ΕΕ για το προσφυγικό

epaselect epa04923527 Refugees arrive from Hungary after crossing the border in Nickelsdorf, Austria, 10 September 2015. The refugee movements towards the European Union are 'more than manageable' for the bloc, a new report said 10 September, despite more than 300,000 asylum seekers arriving in Germany, Hungary, France and Italy in the first half of this year.  EPA/HELMUT FOHRINGER

Συναντώνται σήμερα οι υπουργοί Εσωτερικών των χωρών – μελών της ΕΕ για το προσφυγικό, ενώ ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε χθες συνομιλίες με τους ηγέτες της Ουγγαρίας, Τσεχίας και Σλοβακίας σε μια προσπάθεια να σπάσει τη συλλογική τους αντίσταση στα σχέδιά του για ανακατανομή αιτούντων άσυλο.
Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 16:00 ώρα Ελλάδας αν και διπλωμάτες ανέφεραν ότι το αδιέξοδο δεν είχε αρθεί μέχρι και την Κυριακή το βράδυ.
Οι συνομιλίες με τους αντιπροσώπους των χωρών αυτών θα συνεχιστούν στις Βρυξέλλες σήμερα το πρωί για να συζητηθούν συμβιβασμοί που διαμορφώνονται κατά τη διάρκεια της νύχτας.
“Η ελεύθερη κίνηση ατόμων υπό (την συνθήκη) Σένγκεν είναι ένα μοναδικό σύμβολο της ευρωπαϊκής ένταξης”, ανέφερε η Κομισιόν στη δήλωσή της.
“Όμως, η άλλη πλευρά του νομίσματος είναι μια βελτιωμένη κοινή διαχείρηση των εξωτερικών μας συνόρων και περισσότερη αλληλεγγύη στη διαχείρηση της προσφυγικής κρίσης. Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό το έκτακτο συνέδριο των υπουργών εσωτερικών της Δευτέρας. Χρειαζόμαστε γρήγορη πρόοδο στις προτάσεις της Κομισιόν τώρα”, συμπλήρωσε.
Ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν θα συναντηθεί με τη Γερμανίδα ομόλογό του Άγκελα Μέρκελ αύριο για να συζητήσουν τις αυξανόμενες ροές προσφύγων στην ΕΕ, σύμφωνα με την αυστριακή καγκελαρία.
Σύμφωνα με τον Φάιμαν, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρχει στενή συνεργασία με τη Γερμανία για το θέμα.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το