Τοπικά

Επείγουν οι παρεμβάσεις στο κτίριο Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας “Θ”

Σ16 Φ3 (1)

Από άμεσες κτιριακές παρεμβάσεις έχει ανάγκη το κτίριο του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Πεδίον Άρεως, όπου φοιτούν 730 φοιτητές, ενώ λόγω της αύξησης του φοιτητικού δυναμικού τα τελευταία τρία χρόνια, ακόμη και οι αίθουσες διδασκαλίας δεν καλύπτουν κάποιες φορές τις ανάγκες.

Παράλληλα το Τμήμα χρειάζεται άμεση ενίσχυση και στο θέμα της στελέχωσης της γραμματείας, καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο μία γραμματέας που πρέπει να εξυπηρετήσει 800 περίπου άτομα συμπεριλαμβανομένων καθηγητών, φοιτητών και λοιπού προσωπικού.

Βέβαια λόγω της υποχρηματοδότησης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης τα τελευταία χρόνια τα ζητήματα αυτά χρονίζουν, αν και θα πρέπει σταδιακά να αντιμετωπιστούν.

Εξάλλου το Τμήμα Αρχιτεκτόνων είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σε όλη την Ελλάδα τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με πολλές επιτυχίες σε ακαδημαϊκό επίπεδο και με αποφοίτους που διαπρέπουν στο εξωτερικό λαμβάνοντας διακρίσεις, απόδειξη των σημαντικών γνώσεων που έλαβαν στις προπτυχιακές σπουδές τους στο Βόλο.

Ο πρόεδρος του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Σπύρος Παπαδόπουλος ανέφερε πως το όλο ζήτημα ξεκινά από την υποχρηματοδότηση και αυτό μας δημιουργεί προβλήματα τόσο σε επίπεδο διδακτικού προσωπικού, όσο και υποδομών. Αυτή τη στιγμή αριθμούμε στο Τμήμα 23 μέλη ΔΕΠ, κάποιοι εκ των οποίων βρίσκονται σε εκπαιδευτικές άδειες, ενώ υπάρχουν και δύο εξωτερικά μέλη που βοηθούν. Με το διπλασιασμό των εισακτέων, το έργο μας έχει γίνει πολύ δύσκολο και πρέπει να έρθουν και άλλοι διδάσκοντες. Για παράδειγμα στο πρώτο έτος φοιτούν 150 φοιτητές.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «το δεύτερο ζήτημα σχετίζεται με το κτίριο, το οποίο παλιώνει και χρειάζεται συντήρηση. Για παράδειγμα τρέχουν νερά εντός του κτιρίου σε περίπτωση βροχόπτωσης, δεν λειτουργεί τόσο καλά το αποχετευτικό δίκτυο. Αλλά δεν υπάρχουν και χρήματα για να γίνουν οι επισκευές. Τέλος υπάρχει σημαντικό θέμα με την έλλειψη στελέχωσης της γραμματείας. Η γραμματεία αυτή τη στιγμή διαθέτει μόλις ένα άτομο και είναι η δεύτερη χρονιά που συμβαίνει αυτό. Θα πρέπει να έρθει οπωσδήποτε και ένα δεύτερο άτομο, ώστε να εξυπηρετούνται τα ζητήματα των 730 φοιτητών συν των καθηγητών και του υπόλοιπου προσωπικού. Για όλα αυτά τα θέματα έχουμε ενημερώσει τη διοίκηση του Ιδρύματος, η οποία βέβαια ξέρουμε ότι επίσης αντιμετωπίζει τα ίδια ζητήματα υποχρηματοδότησης και είναι στη φάση της προσπάθειας αντιμετώπισης της κατάστασης».

Μάλιστα ο κ. Παπαδόπουλος επισήμανε πως «σε αντίθεση με τα ζητήματα των υποδομών και της στελέχωσης, σε ακαδημαϊκό, ερευνητικό επίπεδο πάμε πολύ καλά και έχουμε επιτυχίες σπουδαστών και στο εξωτερικό».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το