Τοπικά

Επιφυλάξεις συνδικαλιστών για την κάθοδο των τρακτέρ στα μπλόκα

Εκτός από τον Βαγγέλη Μπούτα με την ΠΑΣΥ, που επιμένει για κάθοδο των τρακτέρ στην εθνική οδό, στον κόμβο της Νίκαιας, μεταθέτοντας ωστόσο την ημερομηνία για το τέλος της εβδομάδας -είχε αναγγελθεί για σήμερα- όλες οι άλλες τάσεις των αγροτοσυνδικαλιστών εμφανίζονται επιφυλακτικές και «σκοντάφτουν» στην απροθυμία της μεγάλης μάζας των αγροτών να κατεβάσουν τρακτέρ και να στήσουν μπλόκα στους δρόμους. Είναι χαρακτηριστικό πως η μαζική από απόψεως συμμετοχής σύσκεψη μελών του Πανελλαδικού, που έγινε το Σάββατο στην Παραλία Κατερίνης κατέληξε στο ότι πρέπει να αναζητηθούν νέες μορφές αγώνα, ενώ στο τραπέζι έπεσε η πρόταση για συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, ημέρα των εγκαινίων της Διεθνούς Εκθεσης Zootechnia και αποκλεισμός την ίδια ημέρα του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, όπου στεγάζεται το Γραφείο Πρωθυπουργού.
Είναι επίσης αξιοσημείωτο πως τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής των Τεμπών, που είχαν πέρσι ένα από τα πιο δυναμικά μπλόκα, αποκλείοντας για μέρες την κυκλοφορία των οχημάτων, συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στον Πλατύκαμπο Λάρισας, αλλά δεν κατέληξαν σε απόφαση γιατί ήταν? λιγότερα από 20 άτομα και επαναλαμβάνουν το κάλεσμα τις επόμενες μέρες στο χωριό? Γαλήνη.
Οι αγρότες από τη Θεσσαλονίκη συναντιούνται σχεδόν καθημερινά και συγκρότησαν 18μελη συντονιστική επιτροπή για να διερευνήσει τις προθέσεις των αγροτών στους όμορους νομούς.
«Ο καιρός είναι πρόφαση, στην πραγματικότητα οι αγρότες κουράστηκαν από τις περσινές πολυήμερες κινητοποιήσεις και δεν δείχνουν καμία διάθεση να βγουν πάλι στον δρόμο. Επιπλέον η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει μια επικοινωνιακή καταιγίδα, με στόχο να στρέψει την κοινή γνώμη εναντίον μας και αυτό προβληματίζει ιδιαίτερα όσους σκέφτονται να βγουν στους δρόμους», δήλωσε στο «Εθνος» έμπειρος αγροτοσυνδικαλιστής που εκτίμησε ότι «θα δώσει ένα μικρό σόου ο Μπούτας και εκεί θα εξαντληθούν φέτος οι αγροτικές κινητοποιήσεις».
Στην ΠΑΣΥ (ΚΚΕ) ετοιμάζονται για την έξοδο την Πέμπτη στον κόμβο της Νίκαιας με προσυγκεντρώσεις τρακτέρ στις πλατείες των χωριών, ωστόσο μόνο οι αγρότες του Τυρνάβου έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να κατέβουν στον κόμβο της Μελούνας σήμερα. Στον Βόλο οι αγρότες διαχωρίζουν τη θέση τους από την ΠΑΣΥ, αλλά και εκεί υπάρχει δυστοκία στο να συγκεντρωθούν δυνάμεις. Οι αγρότες του Βελεστίνου έκαναν σύσκεψη το Σάββατο και διαπίστωσαν πως δεν θα βγουν περισσότερα από 30-40 τρακτέρ, ενώ εκείνοι του Αλμυρού που παραδοσιακά κατέβαιναν στις Μικροθήβες τηρούν στάση αναμονής.
ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΤΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ
Για τις 9 σήμερα το πρωί είναι προγραμματισμένη η κάθοδος των τρακτέρ της Ημαθίας στον κόμβο της Κουλούρας, ενώ οι αγρότες του Κιλκίς έχουν ανακοινώσει ότι θα μεταβούν με τρακτέρ στην είσοδο του Πολυκάστρου, σε μια συμβολική διαμαρτυρία.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Η Αγία Άννα συγχαίρει τους αδελφούς Κωστούλα

H Σχολή Ποδοσφαίρου της Αγίας Άννας εξέδωσε συγχαρητήρια ανακοίνωση για τους αδελφούς Κωστούλα που αναδείχθηκαν…

29 Μαΐου 2024

Τα μαστόρια μετακόμισαν στις Βόρειες Σποράδες

  Η Σκιάθος, η Σκόπελος, η Αλόννησος ζουν ήδη στους ρυθμούς της νέας τουρστικής σεζόν.…

29 Μαΐου 2024

ΔΗΜΗΤΡΑ: Ανανέωσε ο Ν. Βούλγαρης

Την ανανέωση της συνεργασίας με τον προπονητή Νίκο Βούλγαρη ανακοίνωσε η Δήμητρα Ευξεινούπολης. Αναλυτικά: «Μετά…

29 Μαΐου 2024

Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ: Νέος τεχνικός ο Μ. Ανδρωνάς

Νέο προπονητή έχει από χθες η ποδοσφαιρική ομάδα του Γ.Σ. Αλμυρού. Πρόκειται για τον Μιχάλη…

29 Μαΐου 2024

Έρευνα από την Αστυνομία για το απειλητικό email σε 35 σχολεία – «Εστάλη από χώρα του εξωτερικού»

Aπειλητικό email το οποίο αναφέρει ότι έχουν τοποθετηθεί βόμβες εντός των εγκαταστάσεων, έλαβαν το πρωί…

29 Μαΐου 2024

ΒΟΛΟΣ 2004: Ήττα στο φινάλε της Α’ Γυναικών

Ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής ποδοσφαίρου των γυναικών και ο Α.Σ. Βόλος 2004 τερμάτισε…

29 Μαΐου 2024