Τοπικά

Επιφυλάξεις εργαζομένων για μεταστέγαση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο κτίριο Καπνού

Τις επιφυλάξεις τους για την επιλογή του κτιρίου Καπνού επί της οδού Γαζή για τη μεταστέγαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας εκφράζει ο Σύλλογος Εργαζομένων που επισημαίνει κάποια κτιριακά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.
Η μεταστέγαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου.
Οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι με την ανάληψη της διοίκησης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας από τον κ. Γιώργο Πολύζο έχουν κάνει προτάσεις στην Περιφερειακή Ενότητας Μαγνησίας για την καλύτερη λειτουργία του νέου χώρου.
Όπως επισημαίνουν, οι δύο όροφοι (ισόγειο και πρώτος όροφος), που παραχωρούνται για τη λειτουργία της υπηρεσίας μας, δεν επαρκούν. Συγκεκριμένα για 42 υπαλλήλους δίδονται δύο όροφοι συνολικού μικτού εμβαδού περίπου 240 τετραγωνικά μέτρα, 5,5 τ.μ. ανά εργαζόμενο, όταν η κατά νόμο αναλογία πρέπει να είναι εννιά τετραγωνικά μέτρα ανά εργαζόμενο μικτού εμβαδού. Παράλληλα η διαμόρφωση των χώρων-γραφείων δεν μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερους από 25 υπαλλήλους με αντίστοιχες θέσεις Η/Υ.
Ακόμη ο Σύλλογος Εργαζομένων αναφέρει πως το κτίριο φέρει ακόμα σοβαρές φθορές. Υπάρχουν σάπια εξωτερικά κουφώματα, φθαρμένες σωληνώσεις θέρμανσης με κίνδυνο να σπάσουν, φθαρμένα WC.
Ακόμη αναφέρει πως η υπηρεσία μας χρειάζεται έναν χώρο για το τεράστιο αρχείο της συνολικού βάρους 110 κυβικών μέτρων, το οποίο πρέπει να ξεπερνά τα 100 τετραγωνικά μέτρα με την ανάλογη διαμόρφωση, για το οποίο δεν έχει γίνει σχετική πρόβλεψη, όπως επίσης δεν έχει γίνει πρόβλεψη για τα υπό χρήση αρχεία των τμημάτων, τα οποία θα είναι εκτεθειμένα σε διαδρόμους με όλους τους κινδύνους που συνεπάγονται. Επίσης δεν έχει διαμορφωθεί ένα χώρισμα γυψοσανίδας, δεν έχει προβλεφθεί σώμα θέρμανσης, ενώ δεν έχουν γίνει χωρίσματα στις εισόδους των δύο ορόφων, όπως συμφωνήθηκαν, για να εξοικονομηθούν άλλα δύο γραφεία.
Και οι εργαζόμενοι συμπληρώνουν πως «αντιθέτως και χωρίς να αντιδικούμε ως εργαζόμενοι, για έξι σχολικούς συμβούλους διαμορφώθηκε ο τρίτος όροφος με πολυτελή δάπεδα-μπάνια, με αποτέλεσμα τη μη ύπαρξη διαθέσιμων κονδυλίων για τη διαμόρφωση του εργασιακού χώρου της υπόλοιπης Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το