Τοπικά

Επιφυλακτικοί οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας για τους πρόσφυγες – “Η φιλοξενία τους να μην επηρεάσει την τουριστική κίνηση”

Την άποψη πως η φιλοξενία των προσφύγων και των μεταναστών δεν θα πρέπει να αλλοιώσει τον τουριστικό χαρακτήρα της περιοχής και να επηρεάσει την τουριστική κίνηση, εκφράζουν οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας, οι οποίοι αναγνωρίζουν την ανθρωπιστική διάσταση της υπόθεσης.
Η πρόσκληση ενδιαφέροντος από την κυβέρνηση προς τους ξενοδόχους για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον αναφορικά με τη φιλοξενία των προσφύγων, είναι ήδη σε εξέλιξη.
Η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να αποσυμφορήσει τους χώρους υποδοχής στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, επιχειρεί τη μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών προς την ενδοχώρα. Και ένας από τους άξονες στο σχέδιό της είναι να φιλοξενηθούν 16.000 πρόσφυγες σε ξενοδοχεία και ευρύτερα τουριστικά καταλύματα.
Ήδη έχει ανακοινωθεί η σχετική προκήρυξη από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και οι ενδιαφερόμενοι ξενοδόχοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση.

Η σύμβαση για τη διαμονή των προσφύγων θα αφορά ένα εξάμηνο και το ποσό που θα λαμβάνει ο ξενοδόχος για το κάθε άτομο που θα φιλοξενεί, κυμαίνεται γύρω στα δώδεκα ευρώ.
«Το προσφυγικό είναι ένα ζήτημα που μας αγγίζει και μας ευαισθητοποιεί όλους. Έχει την ανθρωπιστική διάσταση» τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γιώργος Ζαφείρης και πρόσθεσε πως «οι ξενοδόχοι δεν είναι αρνητικοί να φιλοξενήσουν αυτούς τους ανθρώπους, που αρκετοί είναι πρόσφυγες, όμως ενδεχομένως να υπάρχουν και αρκετοί οικονομικοί μετανάστες. Βέβαια οι ξενοδόχοι εκφράζουν παράλληλα και μια επιφύλαξη, καθώς η φιλοξενία των ανθρώπων αυτών δεν θα πρέπει να αλλοιώσει τον τουριστικό χαρακτήρα μιας περιοχής και να μην επηρεάσει την τουριστική κίνηση. Από κει και πέρα είναι αυτονόητο πως ο κάθε ξενοδόχος μπορεί να ενεργήσει, όπως επιθυμεί».
Ο ίδιος τόνισε πως η προκήρυξη του υπουργείου θα έπρεπε να είναι πιο αναλυτική και διευκρινιστική, όπως για παράδειγμα, τι θα γίνει με τη σίτιση.
Πάντως για κάποιους ξενοδόχους ίσως να είναι ευκαιρία για έσοδα να φιλοξενήσουν πρόσφυγες στα ξενοδοχεία τους, αν μάλιστα έχουν κλειστά τα καταλύματά τους για το επόμενο εξάμηνο περιμένοντας την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το