Ελλάδα

“Επιδρομή” της εφορίας σε χειμερινούς προορισμούς -Έλεγχοι και στο Πήλιο

Χειμερινή «επιδρομή» της εφορίας σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Μπορεί να είμαστε σε περίοδο εορτών, ωστόσο οι έλεγχοι για φοροδιαφυγή δεν σταματούν ποτέ.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) θα συνεχίσει να προβαίνει σε φορολογικούς ελέγχους, ιδίως δε σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς του χειμώνα, τόσο κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, όσο και καθ’ όλη την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους, μετά την Πρωτοχρονιά δηλαδή.

Στο «στόχαστρο» των ελεγκτών έχουν μπει, μεταξύ άλλων, η Αράχωβα, το Καρπενήσι, τα Καλάβρυτα, το Καϊμάκτσαλαν, το Πήλιο, τα Ζαγοροχώρια, η Ελάτη και το Περτούλι Τρικάλων, καθώς και το Μέτσοβο.

Όπως λένε πάντως οι εφοριακοί, παρά το γεγονός ότι η φυσική τους παρουσία αυξάνει τη φορολογική συμμόρφωση των επιχειρήσεων, στην πραγματικότητα κανένας έλεγχος δεν είναι πιο αποτελεσματικός από τον ίδιο τον φορολογούμενο, που πρέπει να ζητά αποδείξεις για τις υπηρεσίες που του παρέχονται.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Γιάννης Χατζησαλάτας, εκπρόσωπος Τύπου Εφοριακών Αττικής, είπε ότι όσο αυστηρά κι αν είναι τα πρόστιμα, εάν ο καταναλωτής δεν χρειάζεται την απόδειξη θα είναι δύσκολο να τη ζητήσει. Κάποια στιγμή λοιπόν να καταλάβει ο νομοθέτης ότι πρέπει η απόδειξη που παίρνει ο καταναλωτής να αφαιρείται από το εισόδημά του. Μόνο τότε θα είναι χρήσιμη για τον καταναλωτή και θα πρέπει εκείνος να την παίρνει, να την αφαιρεί από το εισόδημά του και να μην φορολογείται.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το