Τοπικά

Επιδότηση απασχόλησης σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Μαγνησίας για ανέργους 30-49 ετών “Θ”

s15-f2-1

Τη δυνατότητα απασχόλησης σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις του Νομού Μαγνησίας αποκτούν άνεργοι ηλικίας από 30 έως και 49 ετών με την εφαρμογή επιδοτούμενου προγράμματος του ΟΑΕΔ. Σύμφωνα με τη διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ), προκύπτει έντονο το ενδιαφέρον επιχειρηματιών να ενταχθούν στο επιδοτούμενο πρόγραμμα για την απασχόληση ανέργων.

Τη σχετική διαβεβαίωση για την άμεση υλοποίηση του επιδοτούμενου προγράμματος απασχόλησης ανέργων ηλικίας από 30 έως και 49 ετών έλαβε η διοίκηση της ΟΕΒΕΜ από την αντίστοιχη του ΟΑΕΔ και κινεί ήδη όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για την ένταξη μελών της στη δράση.
Η διοίκηση της Ομοσπονδίας ενημέρωσε όλους τους επιχειρηματίες μέλη της και όπως προκύπτει το ενδιαφέρον που εκδήλωσαν από την πλευρά τους είναι έντονο για την επιδοτούμενη απασχόληση ανέργων στις μικρομεσαίες μονάδες του Νομού Μαγνησίας.
Σύμφωνα με την ΟΕΒΕΜ, δέσμευση της διοίκησης του ΟΑΕΔ είναι ότι στο νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στον Νομό Μαγνησίας λόγω των αυξημένων ποσοστών ανεργίας που παρατηρούνται.
Βάσει της εφαρμογής του νέου επιδοτούμενου προγράμματος θα δοθεί η δυνατότητα απασχόλησης στους ανέργους ηλικίας από 30 έως και 49 ετών που είναι εγγεγραμμένοι στα σχετικά μητρώα ανεργίας του ΟΑΕΔ.
Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στη δράση θα μπορούν με την ανακοίνωση της έναρξης υλοποίησης του επιδοτούμενου προγράμματος να επισκέπτονται το τοπικό παράρτημα του ΟΑΕΔ και να λαμβάνουν ειδικό κωδικό προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στη σχετική βάση δεδομένων του Οργανισμού, στην οποία θα μπορούν να βλέπουν τους εγγεγραμμένους ανέργους και βάσει της ειδικότητας και των προσόντων τους να τους προσλαμβάνουν για απασχόληση στις επιχειρήσεις τους.
Επιπλέον, στο τοπικό παράρτημα θα υπάρχει και ειδικός σύμβουλος, ο οποίος θα ενημερώνει σχετικά τόσο τους ωφελούμενους ανέργους, όσο και τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες.
Παράλληλα, η διοίκηση του ΟΑΕΔ δρομολογεί και την εφαρμογή επιδοτούμενου προγράμματος για την επιχειρηματικότητα των νέων.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΟΕΒΕΜ και βάσει του έντονου ενδιαφέροντος που προκύπτει από μικρομεσαίους επιχειρηματίες του Νομού Μαγνησίας, με την εφαρμογή του επιδοτούμενου προγράμματος θα ωφεληθούν αρκετοί άνεργοι στην ευρύτερη περιοχή με δυνατότητες απασχόλησης.
«Το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ κ. Τρ. Πλαστάρας «θα δώσει λύσεις στο οξυμένο πρόβλημα της ανεργίας που παρατηρείται στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Μαγνησίας. Οι άνεργοι ηλικίας από 30 έως και 49 ετών που ορίζει το πρόγραμμα είναι αρκετοί και πλέον θα έχουν τη δυνατότητα απασχόλησης σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις του Νομού Μαγνησίας. Το θετικό είναι ότι υπάρχει ανταπόκριση από μικρομεσαίους επιχειρηματίες της περιοχής μας, οι οποίοι ήδη εκδηλώνουν έντονο ενδιαφέρον προκειμένου να ενταχθούν στη δράση» υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το