Τοπικά

Επιδόματα και δώρα από το 2001 διεκδικούν 8 εργαζόμενοι του πρώην Δήμου Ν. Ιωνίας – Θα πάρει απόφαση ο Άρειος Πάγος 

Στις 15 Ιανουαρίου θα εκδικαστεί στον Άρειο Πάγο (Β2 Πολιτικό Τμήμα) η αίτηση αναίρεσης που κατέθεσαν 8 εργαζόμενοι του πρώην Δήμου Νέας Ιωνίας, οι οποίοι διεκδικούν την καταβολή επιδομάτων και δώρων από το 2001. Σύμφωνα με την δικηγόρο του Δήμου Βόλου Αργ. Τσακανίκα, οι εργαζόμενοι είχαν κερδίσει πρωτόδικα την υπόθεση, ωστόσο στο Εφετείο η απόφαση ήταν υπέρ του Δήμου Βόλου, ως διαδόχου φορέα του πρώην Δήμου Νέας Ιωνίας. Με την αίτηση αναίρεσης, οι εργαζόμενοι στρέφονται κατά του Δήμου προκειμένου να μην παραγραφούν τα χρήματα που διεκδικούν.
Το θέμα συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου, η οποία εξουσιοδότησε στις έμμισθες δικηγόρους του Δήμου να παραστούν στον Άρειο Πάγο. Καταψήφισε το θέμα ο επικεφαλής της ΛΑΣ Βόλου Απόστολος Νάνος, τασσόμενος υπέρ των εργαζομένων.

Με τη λευκή ψήφο του κ. Νάνου αποφασίστηκε, εξάλλου, η κατάρτιση των όρων και η σύνταξη της διακήρυξης του έργου «Επέκταση δικτύου ποδηλατοδρόμων και δρόμων ήπιας κυκλοφορίας στον κεντρικό ιστό». Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 1.085.000 ευρώ και το έργο χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020, με συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής αναδείχθηκε και ο προσωρινός ανάδοχος που θα αναλάβει την περισυλλογή, επανένταξη, φιλοξενία και φροντίδα των αδέσποτων ζώων των Δημοτικών Ενοτήτων Δήμου Βόλου, στο δημοτικό καταφύγιο στη θέση Μαραθάς. Προσωρινή ανάδοχος ανακηρύχθηκε η κ. Χριστίνα Χαλάτση, που υπέβαλε και την μοναδική προσφορά στον διαγωνισμό του Δήμου. Η προσφορά της ανέρχεται στο ποσό των 59.991 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%.

Τέλος, η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε τη νομική υποστήριξη του δημοτικού συμβούλου Απ. Ζαρκάδα για το αδίκημα που του αποδίδεται κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του ως αντιδημάρχου Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Εμπορίου και Τουρισμού. Ειδικότερα, κατηγορείται ότι «ενώ ήταν αρμόδιος για τη συμμόρφωση του Δήμου Βόλου με την απόφαση της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με την οποία διεκόπη η λειτουργία παράνομης κτηνοτροφικής εγκατάστασης, παρέλειψε μέχρι και την υποβολή της έγκλησης να συμμορφωθεί, προβάλλοντας αόριστες δικαιολογίες και ορίζοντας ανέφικτες σε εκτέλεση ημερομηνίες…».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το