Οικονομία

Eπίδομα 800 ευρώ – Βρούτσης: Τι προβλέπεται για τους εργαζόμενους που δεν δηλώθηκαν στην «ΕΡΓΑΝΗ»

Η καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ για τους εργαζόμενους που τέθηκαν σε αναστολή σύμβασης εργασίας για τον μήνα Νοέμβριο -μετά την επιβολή του δεύτερου lockdown λόγω του κορωνοϊού- άρχισε, ωστόσο υπάρχουν 24.000 πολίτες οι οποίοι δεν έχουν υποβάλει στην «ΕΡΓΑΝΗ» τα στοιχεία τους.
Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, αναφορικά με την κατηγορία αυτή των εργαζομένων, σχολίασε σε δηλώσεις του στο MEGA πως η κυβέρνηση έχει επιδείξει ταχύτητα και υπευθυνότητα απέναντι σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις και ήδη από την Παρασκευή πιστώνονται τα επιδόματα στους λογαριασμούς 675.000 εργαζομένων. Το επίδομα των 800 ευρώ θα έχει καταβληθεί στους λογαριασμούς όλων των εργαζομένων σε αναστολή κλειστών και πληττόμενων επιχειρήσεων εντός δύο – τριών ημερών, διευκρίνισε.

Ο κ. Βρούτσης δήλωσε πως υπήρξαν 14.736 περιπτώσεις κατά τις οποίες παρατηρήθηκαν λάθη από τις επιχειρήσεις ή τους εργαζόμενους, ωστόσο υποβλήθηκαν τροποποιητικές δηλώσεις στην «ΕΡΓΑΝΗ». Ωστόσο, τόνισε πως υπάρχουν περίπου 24.000 εργαζόμενοι που εντόπισε σε διασταυρωτικές εργασίες η «ΕΡΓΑΝΗ», οι οποίοι δεν έχουν υποβάλει στο σύστημα ως όφειλαν τα στοιχεία τους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πληρωθούν. Σχετικά με το δώρο των Χριστουγέννων, ο κ. Βρούτσης εξήγησε πως το ποσοστό που αναλογεί στο κράτος θα καταβληθεί στις 21 Δεκεμβρίου.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το