Τοπικά

Επιχορήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών για την κατασκευή παιδικής χαράς στη Σκιάθο

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών, το αίτημα της Δημοτικής Αρχής για χρηματοδότηση παιδικής χαράς ύψους 206.000 ευρώ.
Το αίτημα είχε υποβάλει η Δημοτική Αρχή στις 30/9/2019 και αφορούσε στην ένταξη στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ”, για την προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού νέας παιδικής χαράς στο οικοδομικά τετράγωνα του Γ’ τομέα 203 και 240.
Βασικό κριτήριο επιλογής των παιδικών χαρών αποτέλεσε ο χαρακτηρισμός των χώρων, ως χώρος παιδικής χαράς από το σχέδιο πόλης, καθώς επίσης τα λειτουργικά τους προβλήματα και η θέση τους στον αστικό ιστό δηλαδή, περιοχές που συγκεντρώνουν πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Η εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων θα δημιουργήσει παιδικές χαρές τόπους συνάντησης για μικρούς και μεγάλους, με σύγχρονο εξοπλισμό, ενώ ταυτόχρονα, θα είναι απολύτως ασφαλείς αφού θα ικανοποιούν τις σύγχρονες απαιτήσεις, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τις προδιαγραφές που έχει ορίσει το Υπουργείο Εσωτερικών (Υπουργική Απόφαση υπ’ αρίθμ. 28492/11-05-2009), όπως και τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφάλειας.
Ο Δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας, ευχαριστεί θερμά την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο ο οποίος αποδέχτηκε το αίτημα του Δήμου και ιδιαίτερα τον Σκιαθίτη Γεώργιο Π. Αλεξανδρίδη για την καθοριστική βοήθεια του, και επισημαίνει πως “Πρόκειται για ένα έργο που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής, και δημιουργεί σύγχρονους χώρους ψυχαγωγίας και άθλησης για τα παιδιά. Η σκληρή δουλειά που γίνεται από την Δημοτική Αρχή στο πρώτο επτάμηνο ήδη αρχίζει να αποδίδει καρπούς.”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το