ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ζαρντινιέρα με πέτρες

Οι εικόνες της ημέρας

Έγειρε το κολονάκι στην οδό Ερμού

Οι εικόνες της ημέρας

Πέθανε ο ηθοποιός Μπρούνο Γκαντς

Lifestyle

«Ασφάλεια» στην Αγριά

Οι εικόνες της ημέρας

35 χρόνια παρουσίας για τη Φλόγα Μαγνησίας

Παραπολιτικά

Έπαιξε στη Χλόη

Παραπολιτικά

Εξαφάνιση 15χρονης από την Κυψέλη

Ελλάδα

Πρόταση για το κυκλοφοριακό πρόβλημα

Παραπολιτικά

«Νάρκη»

Παραπολιτικά

Τοπικές «μάχες» εις τριπλούν στην Α1 ΕΣΚΑΘ

Αθλητισμός

Ζητούμενο οι δωρεές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Τοπικά

Όλες οι αργίες του 2019 – Πότε πέφτει το Πάσχα

Ελλάδα

Έφτασαν στα φαρμακεία 25.000 αντιγριπικά εμβόλια

Ελλάδα

Χωματερή στην είσοδο του Πτελεού

Τοπικά

Αποχωρούν οι αγρότες από το μπλόκο του Αερινού

Τοπικά

Αδήλωτη εργασία σε υψηλά επίπεδα στη Μαγνησία

Τοπικά

Δικαστές γράφουν ποίηση και πεζογραφία

Πολιτισμός

20 πόντοι φρέσκο χιόνι στα ορεινά των Τρικάλων

Τοπικά

Τοπικά

Επιχορήγηση για την αναβάθμιση εμπορικών καταστημάτων στο Βόλο

Η συμμετοχή των εμπορικών επιχειρήσεων ήταν προϋπόθεση για να διεκδικήσουν Δήμος Βόλου και Εμπορικός Σύλλογος Βόλου μέσω ΕΣΠΑ το πρόγραμμα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου (Open Mall). Επειδή το ενδιαφέρον ήταν περιορισμένο «συμπτύχθηκε» η περιοχή παρέμβασης και εξαιρέθηκε από το πρόγραμμα η διαδρομή από Κοραή ώς Ξενοφώντος και από Γαλλίας έως Πλάτωνος. Με βάση τις διαδρομές που θα αναπτυχθεί πλέον το πρόγραμμα, τα εμπορικά καταστήματα είναι 113 και συμμετοχή δήλωσαν 80 έμποροι.
«Είμαστε οριακά από άποψη συμμετοχής αλλά είναι σημαντικό ότι μπορούμε πλέον να καταθέσουμε πρόταση και η τελική ημερομηνία είναι μέχρι τις 5 Νοεμβρίου. Ξεκινήσαμε και «χτίζουμε» τον φάκελο για να τον καταθέσουμε», τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Οντόπουλος.

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για να διευρυνθεί η εμπορική αγορά του Βόλου και ο Σύλλογος είχε αρχικά υποδείξει το κομμάτι της αγοράς μεταξύ των οδών Π. Μελά – Ξενοφώντος και Δημητριάδος – Γ. Καρτάλη (Γαλλίας). Το Open Mall είναι ένα χρηματοδοτικό εργαλείο μέσω ΕΣΠΑ, όπου η συνολική επένδυση είναι 1.900.000 €, από τα οποία 400.000 € αφορούν στο κομμάτι του Εμπορικού Συλλόγου και θα δοθούν χρήματα σε επιχειρήσεις για να κάνουν αναβαθμίσεις στις προσόψεις τους και να αποκτήσουν γενικά μια ενιαία εμπορική ταυτότητα.

Ο κ. Οντόπουλος εξήγησε ότι για να πάρει το πρόγραμμα ο Βόλος, από τις 113 περίπου επιχειρήσεις εμπορικού ενδιαφέροντος που δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη περιοχή, πρέπει να συμμετάσχει ποσοστό 70% και τόνισε ότι η συμμετοχή των εμπόρων ήταν μεν οριακή, αλλά σημαντική. Το μεγαλύτερο ποσό αφορά στον Δήμο Βόλου και τις παρεμβάσεις που θα γίνουν στη συγκεκριμένη περιοχή, όπως δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, πεζοδρομήσεις, ποδηλατόδρομοι, σημεία ελεύθερου wi fi, διαδραστικοί πίνακες με προσφορές κ.λπ., ενώ το κομμάτι που αφορά τις επιχειρήσεις ανέρχεται σε επιχορήγηση 2.000 € ανά επιχείρηση, που αφορά αναβαθμίσεις κυρίως των προσόψεων και με απώτερο σκοπό η περιοχή να αποκτήσει ενιαία ταυτότητα. Η αναβάθμιση στις προσόψεις μπορεί να αφορά από ένα ενιαίο χρώμα, μέχρι ένα κοινό στέγαστρο ή σημάνσεις, ανθοστήλες κ.λπ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το