ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τοπικά

Επιχορήγηση για την αναβάθμιση εμπορικών καταστημάτων στο Βόλο

Η συμμετοχή των εμπορικών επιχειρήσεων ήταν προϋπόθεση για να διεκδικήσουν Δήμος Βόλου και Εμπορικός Σύλλογος Βόλου μέσω ΕΣΠΑ το πρόγραμμα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου (Open Mall). Επειδή το ενδιαφέρον ήταν περιορισμένο «συμπτύχθηκε» η περιοχή παρέμβασης και εξαιρέθηκε από το πρόγραμμα η διαδρομή από Κοραή ώς Ξενοφώντος και από Γαλλίας έως Πλάτωνος. Με βάση τις διαδρομές που θα αναπτυχθεί πλέον το πρόγραμμα, τα εμπορικά καταστήματα είναι 113 και συμμετοχή δήλωσαν 80 έμποροι.
«Είμαστε οριακά από άποψη συμμετοχής αλλά είναι σημαντικό ότι μπορούμε πλέον να καταθέσουμε πρόταση και η τελική ημερομηνία είναι μέχρι τις 5 Νοεμβρίου. Ξεκινήσαμε και «χτίζουμε» τον φάκελο για να τον καταθέσουμε», τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Οντόπουλος.

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για να διευρυνθεί η εμπορική αγορά του Βόλου και ο Σύλλογος είχε αρχικά υποδείξει το κομμάτι της αγοράς μεταξύ των οδών Π. Μελά – Ξενοφώντος και Δημητριάδος – Γ. Καρτάλη (Γαλλίας). Το Open Mall είναι ένα χρηματοδοτικό εργαλείο μέσω ΕΣΠΑ, όπου η συνολική επένδυση είναι 1.900.000 €, από τα οποία 400.000 € αφορούν στο κομμάτι του Εμπορικού Συλλόγου και θα δοθούν χρήματα σε επιχειρήσεις για να κάνουν αναβαθμίσεις στις προσόψεις τους και να αποκτήσουν γενικά μια ενιαία εμπορική ταυτότητα.

Ο κ. Οντόπουλος εξήγησε ότι για να πάρει το πρόγραμμα ο Βόλος, από τις 113 περίπου επιχειρήσεις εμπορικού ενδιαφέροντος που δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη περιοχή, πρέπει να συμμετάσχει ποσοστό 70% και τόνισε ότι η συμμετοχή των εμπόρων ήταν μεν οριακή, αλλά σημαντική. Το μεγαλύτερο ποσό αφορά στον Δήμο Βόλου και τις παρεμβάσεις που θα γίνουν στη συγκεκριμένη περιοχή, όπως δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, πεζοδρομήσεις, ποδηλατόδρομοι, σημεία ελεύθερου wi fi, διαδραστικοί πίνακες με προσφορές κ.λπ., ενώ το κομμάτι που αφορά τις επιχειρήσεις ανέρχεται σε επιχορήγηση 2.000 € ανά επιχείρηση, που αφορά αναβαθμίσεις κυρίως των προσόψεων και με απώτερο σκοπό η περιοχή να αποκτήσει ενιαία ταυτότητα. Η αναβάθμιση στις προσόψεις μπορεί να αφορά από ένα ενιαίο χρώμα, μέχρι ένα κοινό στέγαστρο ή σημάνσεις, ανθοστήλες κ.λπ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το